Junamatkailun perusteet

Aino Toivonen ja Sami Havukainen: Tatu ja Patu – kovaa menoa kiskoilla
Otava, 2020
48 s.

Jälleen kerran laadukasta tavaraa: Havukainen & Toivonen -duo ei taaskaan petä. Siinä missä omassa lapsuudessa Kunnakset olivat kovinta kamaa, omien lasten kohdalla Tatut ja Patut (ja Veerat) ovat nousseet vastaavaan asemaan ja oikeastaan vähän ylikin. Nytkin kun lapset ovat jo kovimmasta Tatu ja Patu -iästä ohi (14 ja 11), tämä ostettiin silti heti ja kyllähän tämän jokainen huolella lukee.

Ja nimenomaan huolellahan nämä pitää lukea, jotta pystyy havaitsemaan jokaisen vitsin ja nauttimaan jokaisesta pienestä yksityiskohdasta. Taas on kuvat tungettu täyteen monenlaista visuaalista ja verbaalista vitsintynkää. Tottunut lukija tietää, että taas saa joka aukeamalta etsiä jotain tiettyä kuvaa, mutta veturijahdin lisäksi suosittelen kiinnittämään huomiota monessa kohtaa junassa esiintyviin roskissymboleihin.

Opinpa senkin, että tehokkaan pakkaamisen nimissä matkakaakaot kannattaa ehdottomasti imeyttää pystyviikattuihin alusvaatteisiin 😝

Tatu ja Patu ja juna-aiheisia pelejä

Kirjoitan kirjoista myös Kirjavinkkeihin. Minut löytää myös GoodReadsista.