Sekavaa tajunnanvirtaa

Tiina Lehikoinen: Kukkien kapina : Yökertomuksia
Like, 2020
191 s.

Olisin halunnut lukea sen kirjan, jota tämän kirjan takakansi kuvaili. Takakansitekstissä luvattiin riehakkaita tulkintoja klassikkosaduista. Sellaisia ei kuitenkaan saatu, mitä nyt joku hatara viittaus Prinsessa Ruususeen ja kerran mainittu Lumikki.

Sen sijaan kokoelma tarjoilee epämääräistä absurdia tajunnanvirtaa, jossa ei ole oikein päätä eikä häntää. En saanut kokoelmasta mitään otetta, eikä tekstillä tuntunut olevan mitään merkitystä tai suuntaa. Pitäisi varmaankin nauttia lauseista sellaisenaan, mutta nyt tämä oli vain pettymys. Feministisestä näkökulmasta piste, mutta ei sekään kauas kantanut.

”Autosta pidetään, auto on kiva vehje.” Niin varmaan joo.

Kukkien kapina -kirja

Kirjoitan kirjoista myös Kirjavinkkeihin ja Kulttuuritoimitukseen. Minut löytää myös GoodReadsista. Instagramissa olen @mikko_lukee.