Kirjakuvastot kevät 2021: Bazar, Otava ja Karisto

Uusi kuvastokausi on avattu! Tällä kertaa yritän olla vähän nirsompi tilausvaiheessa, keväällä olin vähän hukkua varattuihin kirjoihin ja paljon jäi lopulta lukematta.

Bazar

Bazar ehti avaamaan kevään 2021 kirjakuvastot postilaatikkoon saapuneella kuvastollaan. Kuvasto löytyy Issuusta. Bazarin kuvasto on tavalliseen tapaan enimmäkseen aika tylsä, mutta löytyy sieltä muutama valopilkkukin tällaiselle ei-dekkaristille.

Sen sanottuani ensimmäinen kiinnostava kirja kuvastosta on dekkari. Mutta Louise Pennyn Three Pines -dekkarit ovat klassista cozy crimeä, jollaista siedän paljon paremmin kuin sarjamurhaajatrillereitä ja sen sellaista. Niinpä Kuolettava kertomus, sarjansa viides osa, on pakollinen hankinta.

Kerttu Kotakorven Suomen luonto 2100 mennee varaukseen. Lienee kiinnostavaa lukea, kun meteorologi kertoo tuoreimman tieteellisen tiedon perusteella visionsa siitä, miltä Suomessa vuonna 2100 näyttää.

Adam Rutherfordin Vastaväitteitä rasisteille lienee lukemisen arvoinen tietokirja, ainakin edellinen Rutherford-suomennos Luomakunnan kruunu oli ihan hyvä, jos nyt ei ihan populääritietokirjojen terävintä kärkeä.

Otava

Otavan kuvasto on Issuussa.

Koko Hubaran esikoisromaani Bechi on esikoisromaani (vaan ei esikoisteos; en ole muuten Ruskeita tyttöjä lukenut vieläkään) mielenkiintoiselta tekijältä.

Ruth Ware on ollut trilleristeistä luotettavimpia, joten uusi Lumimyrsky pistetään varaukseen, vaikka trilleriväsymystä onkin selvästi ollut havaittavissa. Itse en kevään trillereitä juurikaan lukenut ja vaimonikin ohitti useimmat.

Harriet Tycen Veriappelsiini oli siinä määrin maukas (mm, veriappelsiinikausikin tulee parin kuukauden päästä), että uusi Kaikki valheesi menee vähintään varaukseen.

Emma Clinen Tyttöjä en ole lukenut, mutta kehuja olen kuullut sen verran, että novellikokoelma Daddy pääsee testiin.

Colson Whiteheadin Maanalainen rautatie on vaihtoehtohistoriaa mielenkiintoiselta tekijältä kiinnostavalla aiheella ja huomiota herättävällä palkintopaljoudella, joten tutkaillaan.

Karisto

Kariston kuvasto on sekin Issuussa. Ensin ajattelin, että köykäistä on, mutta löytyihän täältä nyt sitten muutama osuma kuitenkin.

TJ Klunen Talo taivaansinisellä merellä vaikuttaa kuvauksen perusteella kiehtovan omintakeiselta. Queer-representaatio on aina plussaa. Nkisin tässä mahdollisen Tähtifantasia-ehdokkaan, silläkin kiinnostaa.

Josh Malermanin Malorie : Älä katso, älä kosketa on jatkoa Lintuhäkille. Leffan olen nähnyt, kirjaa en lukenut, enkä varmaan tätäkään. Vaimo luki edellisen ja kiinnostui tästä kirjastovarauksen verran.

Paul Nursen Mitä on elämä? : viisi askelta biologian ymmärtämiseen vaikuttaa siltä, että se voi olla turhankin kevyt tai sitten miellyttävän selkeä ja elegantti selitus keskeisistä asioista. Vilkaistaan.

Amarilys Hendersonin Piirrä ja maalaa veikeitä kasvoja sopii varmasti piirtämisestä innostuneen tyttären tarpeisiin hienosti.

Elizabeth Acevedon Runoilija X oli hyvä, toiseen Kaikilla mausteilla en ole vielä päässyt – kyllä se tuossa hyllyssä odottaa – mutta debyytin perusteella tämä kolmas kirja Maata jalkojen alle voi olla hyvä.

Joonas Riekkolan Silkkomaahan kadonneet vaikuttaa siltä, että se saattaisi olla tyttärelle sopivaa luettavaa.