Kirjakuvastot kevät 2021: Like, Siltala

Like

Liken kuvasto on Issuussa.

Heti kärkeen nostettu J. Pekka Mäkelän Pahasilmä kiinnostaa. Olen lukenut Mäkelältä kaikki romaanit (Kotistudio ei kyllä kiinnosta yhtään) ja suomennoksiakin aika nipun; en näe mitään syytä olla lukematta tätäkin, etenkin kun aihekin kiinnostaa.

A.W. Yrjänän Grammata pitänee lainata ja selailla läpi, vaikka lähtökohtaisesti runot eivät suuresti innostakaan omien henkisten rajoitusteni vuoksi. Kirjoittaisipa Yrjänä lisää romaaneja.

Hanna-Reetta Schreckin Suomen kultakauden naisista kertova Säkenöivät ja oikukkaat vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Michael Pollanin Tuntematon mieli käsittelee psykedeelejä, mikä ei sinänsä ole aiheena erityisen kiinnostava, mutta New York Times Book Review’n nosto vuoden kiinnostavimpien kirjojen joukkoon tarkoittaa, että voi tähän nyt ainakin perehtyä tarkemmin.

Siltala

Siltalakin löytyy Issuusta.

Siltalankin ensimmäinen kirja kiinnostaa. Juhani Branderin Silta yli vuosien on 1980-luvun nousukautta ja 1990-luvun lamaa, eli X-sukupolvea, luokkayhteiskuntaa ja sen sellaista omaan elämään osuvaa.

Ljudmila Ulitskaja on ollut tähän asti lukemani perusteella hyvä, jotain on tosin pyörinyt hyllyssä pitkään lukemattakin. Uusi Sielun ruumis lienee vähintään tutustumisen arvoinen.

Anne Applebaumin Demokratian iltahämärä ilmestyi jo. Vaimoni ehti jo lukea ja kehui kovin, joten saapa nähdä, ehkä luenkin.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.