Country-vaikutteista indie-rockia Kentuckystä

S.G. Goodman (kuva Michael Wilson)

Vahva country-henkinen esikoisalbumi toimii, kiitos S.G. Goodmanin upean lauluäänen.

S.G. Goodman: Old Time Feeling
Verve, 2020

Kuuntele Spotifyssä.


S.G. Goodmanin Old Time Feeling -levyn kansikuva

Old Time Feeling -albumi alkaa vahvasti ”Space And Time” -kappaleella. Siitä käy välittömästi ilmi, miksi tätä levyä kannattaa kuunnella. Kentuckyläisen S.G. Goodmanin ääni kantaa ja soi vahvasti ja erottuu edukseen.

Tällä Goodmanin debyytillä ollaan hyvin vankasti country-musiikin perinteiden äärellä, mutta en tätä nyt ihan pelkästään country-lokeroon laittaisi, vaikka steel-kitaraakin taustalla soi. Levyn on tuottanut toinen kentuckyläinen, My Morning Jacket -bändistä tuttu Jim James, jonka tausta on enemmän rockin puolella.

Levyn alusta löytyy vahva kolmikko biisejä. Avausveto ”Space And Time” on levyn parhaita kappaleita, samoin sinkkunosto, levyn nimibiisi ”Old Time Feeling”, ja kolmantena rymyävä ”Supertramp” toimii myös erittäin hyvin.

Tätä kirjoittaessani levyn soitetuin kappale löytyy puolesta välistä. ”The Way I Talk” on pienen viljelijän puolustuspuhe tehdasfarmien puristuksessa ja todella vetävä biisi.

And her brother’s back at home tending to her daddy’s land
He’s farming for the businessman
Who takes the profit from his hand
With calculation to the dollar of a chemical demand
No not in years took from a man
Will you try hard to comprehend

And her mother heard the devil on the midday radio
She listened to him tell her she should have some more to show
But he blamed it on her neighbor at the local dollar store
A tale as old as time to turn the poor against the poor

”If It Ain’t Me Babe” tarjoilee steel-kitaran säestyksellä haikeampaa viritystä. Levyn hitaammat kappaleet noin yleensä ottaen jäävät vähän reippaampien vetojen varjoon ja tästä joukosta löytyvät myös levyn enemmän täytebiiseiltä tuntuvat kappaleet.

Esikoislevyksi Old Time Feeling on erittäin vahvaa työtä. Jos kymmenen biisin levyltä löytyy neljä helppoa soittolistanostoa, ollaan jo erittäin tyydyttävän kiekon äärellä. Kokonaisuutena kuunneltunakin levy toimii hienosti.