aMazed Games: Lockdown (Helsinki)

Pakohuone

Yhdysvaltojen presidentti on käyttäytynyt oudosti viime aikoina. Presidentti on nyt kadonnut ja Valkoinen talo on suljettu tutkimusten ajaksi. Selviääkö presidentin kohtalo tunnissa?

  • Mitä: aMazed Gamesin Lockdown
  • Milloin: to 30.6.2022
  • Kenen kanssa: nuoret
  • Tulos: ulos 31 minuutissa ilman vihjeitä
  • Arvio: Helpohko perushuone

Pakohuoneharrastus katkesi alkuvuodesta 2019 jostain syystä ja sitten iskikin päälle koronaa ja muuta, joten pakohuoneiluun tuli sitten kolmen ja puolen vuoden tauko. Nyt innostuimme taas uudestaan ja kun kävi ilmi, että olisin Helsingin reissulla kolmistaan nuorten kanssa, ohjelmaan päätettiin ottaa pakohuone.

TripAdvisorin suosituksista päädyimme aMazed Gamesin pariin, sillä oli kelpo arviot ja nimikin lupasi sijaintia Kampissa lähellä hotellia. No, kai Hietalahtikin Kamppia tarvittaessa on. Sentään ihan kävelymatkan sisällä.

Vastaanotto oli joka tapauksessa oikein ystävällinen ja asiaan päästiin näppärästi. Itse pakohuone oli aika perinteisen oloinen ja varsin suoraviivainen. Taidot eivät olleet tauon aikana ruostuneet ja kun lapsillekin on kertynyt ikää, niin hyvinhän tämä edelleen sujui. Tunnin huoneesta selvisimme ulos noin puolessa tunnissa, eikä vihjeitä tarvittu, yhdessä kohdassa pieni vahvistus vain sille, että teimme ihan oikeaa asiaa ja oikealla tavallakin, mutta laite ei vain rekisteröinyt tekemistämme oikein.

Tämä oli siis aika helponpuoleinen huone. Osasyynä oli ainakin se, ettei eri asioita ollut lopulta tehtäväksi kerralla kovin monta, joten jatkuvasti oli melko selvää, mitä pitää tehdä ja mihin vihjeet liittyvät. Turhaa tauhkaa huoneessa oli melko vähän, joten sellaiseenkaan ei aikaa mennyt. Pulmat olivat enimmäkseen ihan mukavaa perustasoa, wau-efektejä ei juuri tullut. Yksi aika nokkela tehtävä kylläkin, jonka kanssa olisin itse saanut varmaan hakata päätä seinään hetken, mutta jonka Nooa sitten keksi hyvin näppärästi. Huoneen tarina oli sellainen perushöpö kuten pakohuoneissa yleensä, mutta kyllähän se sitten vähän yllättävään suuntaan päätyi.

Jälkeenpäin meitä neuvottiin valitsemaan jatkossa vaikeampia pakohuoneita. Tästä olen samaa mieltä, vaan vaikeustason perusteella valitseminen olisi paljon helpompaa, jos aMazed Gamesin sivuilla olisi jonkinlaista osviittaa huoneiden vaikeustasosta. Sellaista tietoa ei kuitenkaan ole tarjolla. Sivuilla listatut parhaat ajat (sekin vähän epämääräinen juttu; mitenköhän päivittyvät? Meidänkin aikamme oli parempi kuin nyt sivuilla mainittu Lockdownin paras aika, mutta eipä sitä mitenkään noteerattu!) ovat kaikilla huoneilla samaa luokkaa, joten siitäkään on vaikea arvioida. Risuja siis nettisivuille, informaatio on hajanaista ja vajaata. Missä ovat vaikeustasoarviot, ulospääsyprosentit ja niin edelleen?

Menisinkö toiste? No miksei, mutta kun Helsingin pakohuonetarjonnan äärellä ollaan hyvin harvakseltaan, niin seuraavalla kerralla testaamme jonkun toisen firman pakohuonetta.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *