WayOut: The Park (Jyväskylä)

Pakohuone

40 vuotta sitten huvipuiston avajaisissa kuusivuotias lapsi katosi ja huvipuisto suljettiin heti. Tapausta tutkinut ryhmä katosi sekin. Nyt on teidän vuoronne yrittää selvittää mysteeri.

  • Mitä: The Park Jyväskylän WayOutissa
  • Milloin: ke 2.8.2023
  • Kenen kanssa: nuoret
  • Tulos: ulos 49 minuutissa muutamalla vihjeellä
  • Arvio: oikein kelpo peruspakohuone

WayOutilla oli tarjolla uudempia, lukottomia huoneita, mutta taustatarinan vuoksi päädyimme tähän vähän perinteisempään huoneeseen. Vastassa oli siis koko joukko numerolukkoja, mutta onneksi muutakin.

Tästä reissusta tuli mieleen viiden vuoden takainen The Secret Cabin, jossa jumitimme ulko-ovella kymmenen minuuttia. Tässä pistettiin paremmaksi: ensimmäisen lukon parissa ähräsimme peräti 15 minuuttia. Vihjeitä tarvittiin monta, ennen kuin ratkesi.

Mikä turhauttavinta, ensimmäisen vihjeen jälkeen päädyin jo oikeaan ratkaisuun, mutta numerokoodia testattiin lukkoon ilmeisesti jotenkin löperösti, eikä lukko auennut oikealla koodilla, jonka jälkeen olimmekin ihan kujalla, kun loogiset ratkaisut eivät tuntuneet toimivan. Olisivat ne toimineet. En myöskään puhunut asiaa tarpeeksi ääneen, jotta pelinvetäjä olisi voinut huomauttaa, että oikea ratkaisu löytyi jo.

Kun pääsimme sisälle varsinaisten pulmien pariin, loppu oli hyvin suoraviivaista ratkomista ja hoitui tavallisella osaamisellamme. Pulmissa ei ollut sen jälkeen mitään erityisen hankalaa, vaan ratkaisut löytyivät aika nopeasti, kunhan asiat vain teki oikeassa järjestyksessä.

The Park on oikein mainio perinteinen pakohuone, mutta ensi kerralla kokeilemme sitten jotain niistä lukottomista huoneista.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *