Getaway: Finlaysonin sähkövalo

Pakohuone

Finlaysonille ollaan sytyttämässä ensimmäistä sähkövaloa. Suuret juhlallisuudet ovat tunnin päästä, mutta testivalo ei syty ja pääinsinööri on kadonnut. Osaatteko auttaa?

  • Mitä: Getwayn Finlaysonin sähkövalo
  • Milloin: la 20.1.2024
  • Kenen kanssa: koko perhe
  • Tulos: ulos 42 minuutissa yhdellä pikkuvihjeellä
  • Arvio: yksi parhaista käymistäni huoneista

Tämä Getawayn Vellamonkadun toimipisteen ensimmäinen pakohuone on kiinnostanut alusta lähtien. Suunnittelimme jo lokakuussa vierailua, mutta nyt tähdet asettuivat kohdalleen ja peli onnistui. Sillä välin toimipiste on saanut jo toisen pakohuoneensa. Huone kiinnosti, sillä sen luvattiin olevan immersiivinen ja vähälukkoinen.

Lupaukset pitivät. Hauskasti mysteerillinen tarina avautui huoneen edetessä ja perinteisiä yhdistelmälukkoja huoneessa oli tasan yksi kappale. Muuten oli sitten jos jonkinlaista vimpainta ja sähköaparaattia. Aikakauden tuntua oli tavoitettu ja kepeää vitsikkyyttäkin. Kun päästiin lähemmäs finaalia, huoneessa oli todella hienoja elämyksellisiä yksityiskohtia.

Huoneen vaikeustasoksi oli määritelty 4/5, mutta meille tämä oli enimmäkseen melko helppo. Yksi vihje saatiin; oli jäänyt yksi ihan avoin laatikko kurkkaamatta. Huoneen pääpulma osoittautui helpoksi. Sen logiikkaa ei tarvinnut kovin pitkään pohtia, vaan rullasimme sen läpi muutamassa minuutissa. Sen ratkominen oli toki mielenkiintoista.

Kokonaisuutena huoneesta jäi erittäin hyvä fiilis. Se on ehdottomasti hienoimpia käymiäni pakohuoneita: tarina on rakenneltu hyvin, vimpaimet ovat tyylikkäitä ja pulmat tosiaan muuta kuin numero- ja kirjainlukkojen kombinaatioiden metsästämistä. Toimipisteen toinen huone, Salakuljettajat, pitää ehdottomasti käydä testaamassa joskus, vaikka sen vaikeustaso onkin tätä helpompi.

Onnelliset voittajat

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *