« Pieniä asioita | Pääsivu| Stressin paikkoja »

Hämmentäviä ilmiöitä

Stockmannilla hämmästelin nuoriso-osaston, tai mikälie osasto se sitten onkin, kylttiä katossa: TEENS 7-14. Onkohan niille varsinaisille teineille sitten joku SUPERTEENS-osasto jossain? Vai miksi niitä nimiteään? Ei kai ne aikuisten osastollakaan asioi vaateostoksilla? Silloin, kun vielä teini-ikä oli teenage, thirTEEN - nineTEEN, alkoi aikuisuus siitä, kun teen loppui. Nyt siis 15-vuotias on aikuinen? Ehkä hyvinkin on, sillä Kitymarketin vauvanvaateosastolla, siellä, missä alkupäässä on potkupukuja ja loppupäässä pikkuruisia vaaleanpunaisia Snoopy-kuvioisia pikkutyttöjen alushousuja, löytyy puolivälissä Snoopy-kuvioisia rintaliivejä. Ei mitään lappuja vaan ihan oikeita KOVAtopattuja, muotoon ommeltuja rintaliivejä, arviolta 5-7 -vuotiaille tarkoitettuja, mansikan kokoislle rinnoille mitoitettuja. Miksi kukaan ostaisi 5-vuotiaalle rintaliivit? Olin hämmentynyt.

Mutta silloin en ollut vielä nähnyt keskustan suositussa anniskeluravintolassa tyttöä, joka oli sonnustautunut farkkuihin ja teepaitaan ja niiden ylle huolellisesti aseteltuun mummonbeessin väriseen nailonalushameeseen. Juuri siihen samanlaiseen, jonka olet nähnyt isoisoäidin pyykkinarulla, siihen, jossa on rintaosa ommeltu useista palasista muotoja noudattelemaan, pitsiä rintaosassa ja helmassa. Ei ollut varsinaisesti kaunis. Mutta minähän olenkin syrjäytynyt taavio, jonka mielestä Ellenin upea korsetti eilen Idols-lavalla ei olisi välttämättä kaivannut niitä farkkujen päällä heilahtelevia mitään virkaa toimittamattomia sukkanauhoja. Asu oli rok, rohkea ja hotti. Mutta sukkanauhat siinä olivat yhtä turhat ja hölmön näköiset kuin rintaliivit 5-vuotiaalla ja vanha virttynyt alushame juhla-asuna farkkujen päällä.

Luulisi muuten ihmisellä, joka alkaa harjoitella aikuisuutta tosiaan jo 5-vuotiaana ja on valmis aikuinen 15-vuotiaana, olevan kanttia myöntää, jos asiat eivät mene putkeen, jos ei ole töitä, ei ole rahaa ja kuuluisuus kansakunnan taulutelevisioissa antaa odottaa. Mutta ei, nyt pitää sanoa, että on tilapäisessä likviditeettikapeikossa, koska menestysviive on odotettua suurempi.

Jälkipuheet

Kuinka oikeassa oletkaan, Mea! Viikonloppuna luin tutkimuksesta, jonka mukaan 13-14-vuotiaat suomalaistytöt ovat muita pohjoismaisia ikätovereitaan masentuneempia, koska heillä on lapsuus jäänyt väliin. Teini-ikä (13-19) siirretään lapsuuteen ja vauvat puetaan farkkuihin ja napapaitoihin.

Ei tartte mennä kovin kauas etelän suuntaan, kun näkee 10-15-vuotiaat juhlapyhinä puetun oikeisiin röyhelöihin ja valkoisiin paitoihin ja paseeraavan vanhempiensa kanssa käsi kädessä rantabulevardilla. Sitä välittämistä kaipaan minäkin.

Niin.

Sillä korsetilla oli haettu jotain samanlaista raflaavuutta kuin taannoisella Madonnan suppilotissiliiviasulla.

Miesten alusasujen kehitys ei ole edennyt vielä tietääkseni body'n asti. Olisi se jännä pisuaaririvistössä seisoessaan laskea housut kinttuihin ja alkaa näpelöimään haarovälin hakasia auki.

Aikanaan lapsuuden jälkeen hypättiin suorilta aikuisuuteen, kun ei ollut erikseen teinimuotia ja -kulttuuria. Nyt varhaislapsuudesta siirrytään teineiksi ja varsinainen lapsuus jää väliin, samoin on käynyt lasten musiikille. Huvittaa kyllä jonkin verran, kun kymmenvuotias laulaa paatoksella "I Was Made For Loving You". Oletan, että nykyteinit ovat kolmikymppisinä väsyneitä ja kyllästyneitä keski-ikäisiä, joilla on juuri teini-iän lopettanut jälkikasvu. En ihmettele, jos silloin masentaa.

Niinpä Murphy, ymmärrän, mitä korsetilla haettiin mutta siitä huolimatta sukkanauhat olivat kornit, ei raflaavat.

Noissa korsettijutuissa kiinnostaisi tietää, että miten käytännössä hoituu naiselta vessassa asiointi silloin, kun sukkanauhat ovat sukissa kiinni ja siis ne pikkuhousut ovat siellä sukkanauhojen alla, koska päällähän ne eivät olisi hot. Tätä miettiessä älkää minua syyttäkö, jos menee koodi väärin.

Aina joskus harvoin surettaa se, kun jotkut alusvaatteet ovat niin kauniita ettei niitä tule näkemään kuin itse ja ehkä se Significant Other. Ehkä nailonhameessa ketkutellut pyrki ratkaisemaan tätä pulmaa... Tosin henkilökohtaisesti mummoalusvaatteiden käyttö muiden vaatteiden päällä tai alla saa jäädä siihen mummovaiheeseen.

Minuakin on suuresti aina askarruttanut, miten se vessassa käynti tosiaan onnistuu sukkanauhasysteemien kanssa. Täytyy kai se jotenkin olla toteutettavissa?

10-vuotiaaniko teini? Uskomatonta! Samaa olen miettinyt harhaillessani nuorisovaateosastoilla kamppeita lapsille etsiessä. Lapsille, ei vielä oikein nuorisolle on mielestäni aika hankalaa löytää sellaista sopivaa päällepantavaa (minkä äiti siis hyväksyy mukisematta, paheksumatta ja nieleksimättä). Napapaidat ja lantiohousut kun tämä äiskä on kieltänyt kokonaan.

Alusvaatteet ovat nykyään kauniita kuin karamellit ja jos on joku erityinen, joka niitä näkee, niin hienoa. Jos ei ole, niin on itsellä varmempi olo, kun tietää. Sanotaan. Mutta kyllähän se nyt taivahan tosi on, että hukkaan ne siellä pimennossa menee. Oma varma olokin tuntuu hiukan kaukaan haetulta silloin, kun pitsit kutittaa ja hakaset kiristää.

Kaktuksen kymmenvuotias on Stockmanin TEENS-osaston mielestä varrmaan siksi teini, kun ei se kehtaa itsekään nauramatta kaupata niitä napapaitoja lastenosastolla. Jota ei siis puolestaan enää ole, ksoka vauvanvaatteiden seassa on rintaliivejä. Minua kyllä henkilökohtaisesti hirvittäisi pukea alle kymmenvuotias rintaliiveihin, napapaitaan ja lantiohousuihin ja päästää maailmalle, koska niiden viesti on jotain ihan muuta kuin kymmenvuotias itsekään tajuaa. Sitä en epäile, etteikö sen ikäinen niitä halua mutta järki ja halu eivät kohtaa aina aikuisemmassakaan päässä.

Jou. Siinä kadun toisella puolella on Stokkan One Way, joka on se varsinainen nuorisovaate"osasto" elikkäs -kauppa. Merkkihärväkkeitä niille joilla on liikaa rahaa.

Kysykää vaan, mää kyl tiedän
terv. Pertso 45 wee.

Ai jaa, että 15-19 on One Way -ikä. Kaikki yhden ja yksi kaikkien kanssa samanlaista vaatetta? Olen kuvitellut, että se olisi hiukan nuorempien suosima turvavaatetus. Siis se, kun 7-14 -vuotiaat ovat toinen toisensa näköisiä ja omasta mielestään jokainen vallan erinomaisen persoonallinen.

Minusta on oikein ja kohtuullista, että 45-wee tietää, koska teinit ja One Way -nuoret ovat tietävinään 45-weemäiset asiat.

Pitäisi saada olla ikuisesti lapsi.


Mää noista lastenvaatteista tiärä mutta tossa likviriteettikapeikkoisessa menestysviiveessä sää kyä taas veit multa jalat suusta. Siis toi on just mun ongelma kans. Kertakaikkiaan.

Joopa oliivia, niin pitäisi. Ja saada vetää vieterihäntäistä lenkuttavaa mäyräkoiraa ja työntää kissaa rattaissa ja kaukana kavala maailma.

|noone| kuule, mää luulen, että menestysviive ja likviditeettikapeikko ovat meidän kohtalomme. Luulen, että ne ovat jopa toinen ja kolmas nimemme.


Hei, minä olen Noone Menesty-Sviive Likviditeet-Tikapeikko. :}}

Melkein siis Modesty Blaise. Sitä mää vähän koko ajan epäilinkin.


Mää mikää Moresti Pleis oo. Kuka se muuten on? Joku Pätmännin kaveri vai?

Voi hyväntähen, eksää tiiä, kuka on Modesty Blaise. Son mun idoli ja esikuva.


Nojuu, siinä tapauksessa jos se kerta on sun iroli niin sitten se Moresti oon mää. Onks se miäs vai nainen? Vai onks se iroleissa eres kovin nuukaa kumpia ne on?

No sehän on siis aivan huippumimmi. Ja sen paras kaveri on Willie Garvin, ihan just ykkönen mieheksi.


Ville Karvinen... kuulostaa tutulta. Mää oon varmaan nähny sen jossain. Paarissa tai kiakkomatsissa. Mut ei se kyä sillon tainnu sen Morestin kans tyylata. Mää muista ainaskaan.

Ei ne mitään tyylaa, ne on kavereita.

Hienoa,

Olen tässä jo ihmetellytkin koska tuo upea uusiosana menestysviive pääsee jonkun kieltä taitavasti käyttelevän sanastoon ja alkaa yleistyä. Hih. Kerrassaan loistava termi.

Voiko sitä tyhjentävämmin sanoa. Siinähän kannustuu kummasti, kun ei ihan ihmistä tyrmätä, vaan annetaan kannusteboonus. Ikään kuin.

Sukkanauhaniksinurkka:
Alushousuthan nyt tietty on oltava sellaset, että kokonaisuus näyttää hyvältä, vaiks ne puetaan sukkanauhaliivien päälle. Eihän sitä muuten pääse käsiksi juttuihin, ja sukkanauhatsydeemithän, jos ne kerran päällä ovat, myös pidetään päällä kaikenmaailman harrasteluissa. Tietty tommoseen arkisempaan toimintaan, joustavammat tsydeemit voi kiepauttaa lantion yli tai sitten pitää vaan olla näppärät sormet ja avata & sulkea hakaset siellä wc koppensissa...
Näin minä joskus silloin hurjina "aikuisuusaikoina", ei nykyään näin 30v. varhaisvanhuksena enää viitsi, kykene...

Jos housutsydeemi on nauhojen päällä, niin onhan ne nyt hassun näköset. Ne nauhat kun lähtee aika ylhäältä. Periaatteessa kyllä ehkä mutta miksei ne ole koskaan kuvissa päällä, jos se kerran olis hyvä.

Kiepauhttaa lantion yli ??!! Pään yli vai?

Hihii, joo lantion yli, jos ovat sellaiset sukkanauhaliivit, ilman korsettiosaa integroituna häsmäkkeeseen. Korsettiviritelmä onkin ihan uusi tuttavuus, siihen ei taida päteä muuta kuin päälispöksyt tai sukkien irrottaminen "tarpeen" tullen... :-)

Jokkut kurssit tostakin pitäs päästä käymään, vaik jossain laivaseminaaris.

Jotain lisättävää?



Juttutupa

Tuoreet

Kipot ja kuvat

Löytölaatikko



Vitriini

Kahvihuone

Naapurusto

Muita blogeja

Vuokraisäntä

Kellari

Pannuhuone

Powered by
Movable Type 3.33