Mustikkapiirakka

ruokaa

Raha ei tee onnelliseksi. Rahalla voi kuitenkin hankkia asioita, joista onnellisuutta saa. Mustikkapiirakka on sellainen asia.

Tähän asti vastaantulleista paras mustikkapiirakkaresepti on äidiltä saatu. Tälle eivät pullataikinasta tehdyt mustikkapiirakat pärjää!

Taikina:

 • 150 g rasvaa
 • 1 dl sokeria
 • 1 kananmuna
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 tl kanelia

Päälle:

 • mustikoita
 • 1/2 dl sokeria

1. Rasva ja sokeri sekoitetaan. Lisää kananmuna.

2. Vehnäjauho, leivinjauhe ja kaneli sekoitetaan.

3. Koko sotku sekoitetaan yhteen.

4. Taikina levitetään voideltuun vuokaan. Taikinaa riittää normaalin kokoiseen vuokaan. Tuplattuna taikinaa tulee pellillinen.

5. Mustikoita levitetään vuokaan mukavantuntuinen kerros. Ei kannata laittaa liikaa, sillä tulos on yhtä mössöä. Hyvää, mutta ei kaunista. Päälle voi ripotella sokeria.

6. Paistetaan 175 asteessa 35-40 minuuttia.

11 kommenttia

 1. Hei! Hyvaa tuli.Uusavutonkin osaa. Helppo.

 2. Tosi hyvää!!! Ja vielä noin simppeli ohje!!! KIITOS!!!

 3. Ei siit tullu näin hyvä ku luulin, mun oma resepti on paljon parempi.. :)) Mut oli kyl syötävä.. 🙂

 4. Hei. Jo toinen kerta, kun käytän ohjettasi. Siis mielettömän hyvää ja helppoa. Lähetä kiitokset äidillesi 🙂

 5. TODELLA MAITTAVAA TEIN JUSTIIN JA KÄSISTÄ VIETIIN. LAITOIN UUDET UUNIIN: KIITOS OHJEESTA

 6. Ihana resepti, piirakka on parhaillaan uunissa ja tuoksusta päätellen ei voi tulla muuta kuin hyvää 🙂 Kiitos ohjeesta!

 7. Tätä tein juuri äsken ohjeen mukaan, mutta mikäköhän meni pieleen kun tuli vähän kuivakkaa? Rasvana 60% Oivariini.

 8. No se on vähän kuiva, niin sen kuuluukin olla. Itse tykkään jättää kunnon reunat, joista tulee mukavan rapeat. Jos kokonaisuus tuntuu liian kuivalta, asiaa voi auttaa laittamalla runsaasti mustikoita.

 9. Tämä on ihan mahtava ohje, ei voi muuta kuin kehua, on tehty meillä jo parin vuoden ajan enkä enää muuta ohjetta käytäkään. Ihan vaan vinkiksi jos tämä tuntuu liian kuivalta ja tekee pakastemustikoista niin sitä mustikoiden mehua ei kannata heittää pois vaan laittaa mustikoiden mukana piirakkaan niin antaa siihen kivasti kosteutta. Ihanaa ja hyvää, kiitoksia paljon ohjeesta!

 10. Ihana piirakkaohje, olen tehnyt tällä samalla ohjeella noin 40 vutta mustikkapiirakan ja aina on tykätty. Ohjeessani on lisänä vain se, että myös mustikoiden sekaan tulee 1 tl kanelia =) Itse tarjoilen mustikkapiirakan yleensä vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa, sopii mainiosti!

Kommentointi ei ole käytössä.