Alienin kolmas ulottuvuus

tv ja elokuva

Katselimme eilen kolmannen Alienin, jota en ollut ainoana sarjastaan vielä nähnyt. IMDB:ssä on selvästi nähtävissä tietty varhaisempien osien suosiminen: kahden ensimmäisen elokuvan arvosanat ovat 8,3 ja 8,2, kun osat kolme ja neljä saavat molemmat 6,0.

Onhan se kyllä selvää, että sarjan ensimmäiset osat ovat sellaista avaruuskauhun ja -toiminnan priimaa, ettei niitä ihan tuosta noin vain ylitetä. Ensimmäinen osa oli melkoista kauhua, toinen lisäsi kuningattaren ja laumoittain lisää muukalaisia, mutta kolmannelle osalle ei sitten jäänytkään oikein mitään. Nähdäkseni kuviota voisi jatkaa hyvällä parodialla, mutta ei juuri muuten.

Alien: Resurrection ja kolmonen ovat kyllä sinänsä perushyviä elokuvia (arvostelin molemmat IMDB:ssä seiskoiksi, kun ensimmäisille osille heruu ysit), ei siinä mitään – mutta samalla ne ovat selvästi sarjan heikoimmat osat.

4 kommenttia

  1. Alien3 jäi aikanaan studion hampaisiin kuten imdb-sivun triviasta näkee. Äskettäin tuosta julkaistiin tuo director’s cut mikä oli kyllä parempi versio sinällään kuin aiemmin tullut torso. Resurrectionia taasen ei taida mikään pelastaa, mielenkiintoinen ympäristö ja hahmot, mutta jotenkin itse otus jäi todella persoonattomaksi eikä samanlaista uhkantuntua oikein syntynyt. Pelottavaa silti, että vitososakin on jo matkalla 🙁

  2. Käsittääkseni Director’s Cut ei ole nimensä mukaisesti aito ohjaajan oma versio, vaan vain studion leikkaama toinen versio elokuvasta. En ole katsonut, mutta voin kuvitella, että on parempi kuin hieman valju kolmosen alkuperäisosa.

  3. Minen tiedä kuin sen, että Quadrilogyltä katselimme Special Editionin. Mikä se sitten on – ainakin se oli tuntuvasti teatteriversiota pidempi, ja toivon mukaan parempi.

  4. Jaa sori, lisäsin tuon director’s cutin ehkä hieman hätäisesti tuohon. Kyse on siis tuosta Quadrilogy-versiosta joka käsittääkseni on se versio mistä Fincher itse tykkäsi ja mikä alkujaan jäi studion hampaisiin. Aikanaan toi homma herätti aika paljon kohua, mutta nyt kun itse tuon quadrilogy-version näin niin ei se nyt mitenkään huikaisevasti leffaa muuta (toisin kuin esim. Abyssin dir.cut vs theatrical), mutta paljon enemmän lihaa ja verta se pätkään tuo.

Kommentointi ei ole käytössä.