Nordea.fi: Suorittakaa tarkistusta valittomasti.

Tältä näyttää se paljon puhuttu Nordean nimissä tehty phishing-yritys. Ei taida olla juurikaan vaaraa, että tähän joku haksahtaisi. Klikattavaa osoitettakaan ei ole naamioitu osoittamaan Nordean palvelimelle. Sinänsä linkin takaa avautuva lomake on melkoinen! Siinä nimittäin kysytään käyttäjänumero, neljä seuraavaa vapaata numeroa ja kaikki kirjaimelliset varmistusnumerot. Hyvä yritys… Toivoen ymmärtämykseen ja kannatukseen Teidänkin puoleltanne, juu.

Arvoisa Onlina-Banking jarjestelman kayttaja.

Tilien tarkistuksen yhteydessa pyydamme Teidat, vahvistamaan Teidan tilin tietoja ja kooditaulukkoja. Tarkistuksen yhteydessa pyydamme Teidat tayttamaan tilin tarkastuksen taulukon. Tassa taulukossa on tietojen kysely tilille paasya varten, tilin laji ja salasanantaulukon ja Payment Confirmation Codes-taulukon tiedot.

Pyydamme tayttamaan tietoja huolellisesti, koska virhe jopa yhdessa kentassa voisi aiheuttaa tilin lukitusta, tilin avaamisen ja kayton seikkojen selvittamista. Lomakkeessa annetaan ohjeita kenttien tayttamiseksi.

http://[IP-osoite saksittu pois]:8081/nsp/engine/usecase=menu//command=openmenu/logon_topnavigation_view&fpid=[ruma merkkijono poistettu]

HUOM! Tama tarkistus suoritetaan ainoastaan asiakkaidemme turvallisuude! n tason turvaamiseksi.

Toivoen ymmartamykseen ja kannatukseen Teidan puolelta.

Kunnioittaen,

Hallinto

2 kommenttia

  1. Heh. Onpa kyllä aika avuton viritys. Valitettavasti vaan massapostituksessa on aina se riski, että tuhansista vastaanottajista joku haksahtaa siihen, ja huijarit saavat rahaa. Muutaman tunnin työllä ja jostakin hankitulla osoitelistalla voi saada hyvän ansion..
    Sinänsä muuten mielenkiintoista, sillä minulta ainakaan ei pankki ole missään vaiheessa edes kysellyt sähköpostiosoitettani, joten he eivät edes voisi moista viestiä lähettää. Hmm.

  2. Massapostitus on nimensä veroinen, sillä kirje tuli minulle kolmena kappaleena minun työosoitteeseeni sekä varmuudeksi vielä kolmeen kertaan työpaikan yhteisosoitteesee vaikka me emme ole Nordean asiakkaita edes.
    Jos joku tuohon lankaan lankeaa, on niin tyhmä, että sen rahat vietäisiin joka tapauksessa jossain muussa yhteydessä.

Kommentointi ei ole käytössä.