Banaanimuffinsit

ruokaa

Sattuipas eräältä foorumilta mainio muffinssiresepti. En tiedä kenen tämä on, mutta lopputulos on erittäin hyvä. Ohjeella valmistaa noin 24 muffinssia, eli kaksi 12 muffinssin pellillistä. Aika täysiä vuokia sai kyllä laittaa, eli sikäli ohje on vähän reilu. Suosittelen muffinssipellin käyttöä, lopputulos on merkittävästi nätimpi.

 • 150 g voita tai margariinia
 • 2 dl sokeria
 • 1/2 dl fariinisokeria
 • 2 munaa
 • 3-4 ylikypsää banaania
 • 5 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1 tl soodaa
 • 1 tl inkivääriä
 • 1 tl neilikkaa
 • 2 tl kanelia
 • 2 tl vaniljasokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen taikinaan reippaasti vatkaten. Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ainekset taikinaan, sekoita tasaiseksi ja annostele taikina muffinssivuokiin. Muffinssit kypsyvät 180 asteessa noin 20 minuuttia. Helppoa kuin mikä.

Mausteet (inkivääri, neilikka) voi jättää pois. Meillä ei moisia ole, eikä nähty tarpeelliseksi hankkia. Emme jääneet kaipaamaan mitään. Muffinssit ovat erinomaisia myös pakastettuina ja sulatettuina.

1 kommentti

 1. Kiitos reseptistä! Hyviä tuli – tuunasin vähän ja tein iiisoooja eli 12 kpl 🙂 Korvasin fariinisokerin siirapilla ja lisäsin taikinaan kermaa. Paistoaika osui nappiin eli muhevia ovat.

Kommentointi ei ole käytössä.