Hyydytetty mansikkajugurttikakku

ruokaa

Tein alkuviikosta oivallista kakkua. Se oli melkoinen kokeilu, uutta oli moni asia kakunteossa, mutta lopputulos onnistui hienosti. Täytyy siis kirjata resepti talteen. Alunperin tämä on Hellapoliisilta, jonka blogi on muutenkin suositeltavaa luettavaa, kiitos herkullisen näköisten kuvien. Tämä on siis hyydytetty mansikka-jugurttikakku, jonka Hellapoliisi kuorrutti vielä vaahtokarkkifondantilla.

Pohja:

 • 4 munaa
 • 1,5 dl sokeria
 • 1 dl perunajauhoja
 • 0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
 • 2 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi, joukkoon sekoitetaan kuivat aineet. Taikina levitetään leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paistetaan 225-asteisessa uunissa noin seitsemän minuuttia. Paistettu taikina kumotaan sokeroidulle leivinpaperiarkille (ei ole pakko sokeroida).

Taikina sijoitetaan kulhoon. Itse käytin halkaisijaltaan 20-senttistä ja noin kuusi senttiä syvää Arabian Uunikokki-vuokaa. Kulho vuorataan muutamalla runsaan kokoisella kelmunpalalla; kelmulla on tarkoitus peittää kakun päällinen, joten palat saavat tulla reilusti ulos kulhosta.

Pohja nostetaan kulhoon ja painellaan reunoja vasten. Reunan yli menevät palat leikataan pois ja laitetaan syrjään. Pohja kostutetaan mehulla tai Spritellä (tai Jaffalla).

Täyte:

 • 2,5 dl Flora Vanillaa
 • 5 dl maustamatonta jugurttia
 • 1 dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • noin 2 dl mansikkasosetta
 • 8 liivatelehteä + sulatukseen tilkka vettä

Flora Vanilla vatkataan vaahdoksi, lisätään sokeri, vaniljasokeri ja mansikkasose. Makua voi tsekata, joskin sanoisin, ettei liikaa kannata luottaa: ainakin minulla täyte oli tässä vaiheessa jonnin verran makeampaa kuin kakun sisällä.

Liivatteet lisätään täytteen sekaan (tapa riippuu siitä, käyttääkö lehtiä vai jauhetta, konsultoi pakkausta). Täyte kaadetaan kulhoon kostutetun pohjan päälle (itselläni jäi kupillinen yli, eli isompi kulho voisi olla hyvä; tästä tuli kyllä hyvä bonusjälkkäri, toisaalta). Pinnalle levitetään yli jääneet taikinapalat, jotka kostutetaan.

Kelmun reunat käännetään kakun päälle suojaksi, ja koko komeus heitetään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi hyytymään. Valmis kakku kumotaan, vapautetaan kulhosta ja kuorrutetaan. Suosittelen mansikkakermaa, siitä tulee nätti sävyyn sopiva pinkki kuorrute.

Prosessi on vaiheikas, mutta helppo. Tuloksena on vähän erikoisempi kaakku, joka on ihan hyvää vaihtelua vaikkapa tavalliselle täytekakulle. Kannattaa kokeilla!

2 kommenttia

 1. Moikka! Hienoa, onpa kivaa nähdä että miehiäkin käy sivuillani!!! Tervetuloa toistekin!

 2. Olen jo ehtinyt unohtaa mistä löydän osoitteesi, nyt jouduin tänne sattumalta googlettamalla hyydytettyjä kakkuja=) Voisitko laittaa osoitteesi omaan blogiini kohtaan; ruoka- ja leivontasivustoja, niin osoite löytyy näppärästi minulle ja muille halukkaille! Kiitos=)

Kommentointi ei ole käytössä.