Daim-limettikakku

ruokaa

Liekö Daim-limettikakku keksitty, kun joku huomasi miten vinkeästi Daim ja lime sointuvat yhteen? En tiedä, mutta kakku on kyllä maukas, maut pelaavat yhteen mainiosti. Tulos on miellyttävä, ei mitenkään liian makea vaan enemmän sellainen kesäisen raikas. Tosi herkullinen, siis. Resepti on nyysitty Me Naiset -lehden jostain suhtkoht tuoreesta numerosta.

Pohja:

 • 200 g suklaakeksejä
 • 100 g rasvaa
 • 2 rkl sokeria

Suklaakekseinä käytin itse Sparin Brownies-keksejä, ne kun olivat suhtkoht edullisia ja näyttivät kaikista suklaisimmilta. Siis niin, että keksit ovat itsessään suklaisia, eikä pelkästään vaaleita keksejä suklaahipuilla. Sokeri tuntui suklaakeksien ohella liialliselta, joten jätin sen pois. Ei huomaa lainkaan.

Joka tapauksessa keksit siis murskataan, sekoitetaan rasvan kanssa ja taputellaan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Sitten vain vuoka pakkaseen siksi aikaa kun täyte valmistuu.

Täyte:

 • 2 dl kuohukermaa
 • 3 keltuaista
 • 1 dl sokeria
 • 2 dl ranskankermaa
 • 0,5 dl limettimehua
 • 2 tl raastettua limetinkuorta
 • 2 isoa Daim-patukkaa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuohukerman sijasta voi keventää kevytvispillä, tulee ihan hyvää niinkin. Vatkaa eri kulhossa (tämä on näitä kakkuja, joka vaatii kulhoja) keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita muut ainekset keltuaisvaahtoon ja yhdistä lopuksi kermavaahto tähän tahnaan. Lopputulos, kepeän ja kuohkean näköinen vaahto, kaadetaan vuokaan pohjan päälle ja pakastetaan muutamaksi tunniksi. Tuloksena on herkullinen pakastekakku.

Limetiksi riittää aika pieni, puoli desiä mehua tulee aika pienestä hedelmästä, samoin kuoriraastetta ei tarvitse paljoa. Daimien murskaamiseen en tiedä parasta ratkaisua; monitoimikone veti keksit erittäin näppärästi murskaksi, mutta luulen, että se tekee Daimista liian pientä silppua. Itse hakkasin Daimit kulhossa muusinuijalla. Tuli vähän isompiakin sattumia sekaan, mikä on tietysti kakunsyöjälle hauskaa.

Tämä on tosiaan vähemmän makea kakku kuin odottaisi, ranskankerman ja limetin maku tasapainottaa suklaisuutta. Tulos on mukava, raikas ja aika erikoisen makuinen. Kannattaa kokeilla!

6 kommenttia

 1. Hei kiitos Mikko! Tämä vaikuttaa hyvältä, pitääkin tehdä niin joku saa taas herneet nenäänsä…jos satuit lukemaan kommentin tuolla ekalla sivullani olevasta kakusta;)

 2. Moi! Hitsiläinen, olit jättänyt jo hyvän aikaa sitten viestin Marianne-kakun kohdalle, jonka huomasin vasta nyt saadessani siihen uuden viestin. Jostain syystä välillä käy näin, että hallintasivulla ei näytetäkään tulleita kommentteja, joka on tylsää, koska olisi tosi kiva päästä lukemaan kaikki viestit ja vastata niihin. Jos joskus jäät vaille vastausta, yritä uudestaan! Oma Marianne-kakkuni oli lättänä, koska tein sen niin isoon vuokaan, pienemmällä vuoalla siitä olisi tullut tietysti hienompi. Sullehan se oli sitten positiivinen ylläri!

 3. Joo, no tärkeintä että viesti välittyy, eihän tässä kiire ole. Marianne-kakku jäi muuten kaivelemaan sen verran, että täytynee tehdä uudestaan… vaihdan vain Mariannen tummaan suklaaseen ja Digestive-pohjan tähän tämän kakun suklaakeksipohjaan. Voipi olla enemmän minun makuuni siten. Vaahdon koostumus sinänsä oli kiva, mutta se mintun maku oli vähän liikaa vaimolle ja minullekin.

 4. Ethän pahastu, että kopioin ohjeesi ja linkitin blogisi daim-kakun ohjeen kohdalle?

 5. Ei haittaa, minusta reseptit kuuluvat jaettavaksi. Jos resepti olisi salaisuus, en olisi julkaissut sitä blogissani =) Kiitos linkistä!

 6. Kakku oli hyvää. (: Kiitos hyvästä reseptistä.

Kommentointi ei ole käytössä.