Tosi hyvä juustokakku

ruokaa

Tämä on nyt gradua ja ruokaa koko blogi, mutta olkoot.Hellapoliisin linkeistä löytyi Ruokaohjeita ja herkkuja a la Marie, joka on Hellapoliisin kaltainen valokuvia ja reseptejä tarjoileva ruokablogi. Melkoisen taitava tämäkin bloggaaja, vilkaiskaapa vaikka tosi nättiä kakkua.

Teimme kuitenkin juustokakkua. Marie sanoo, että kakku on maailman paras juustokakku, ja asia voi kyllä hyvin ollakin näin.

Tässä ohje 24 sentin irtopohjavuokaa varten:

Keksipohja:

  • 200 g digestivekeksejä
  • 75 g voita tai margariinia

Täyte:

  • 4 liivatelehteä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 1/2 rkl sitruunamehua
  • 2,5 dl kuohukermaa (tai Flora Vispiä tms.)

Kuorrutus:

  • 2 dl mangososetta
  • 2 liivatetta
  • 2 rkl vettä

Murskaa keksit ja sekoita rasvan kanssa massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja keksimuruseos siihen päälle. Kannattaa laittaa kylmään siksi aikaa kun tekee muita, niin pohja vähän jähmettyy.

Sokerit (sokeria voi laittaa vähän vähemmänkin) ja sitruunamehu sekoitetaan tuorejuustoon tasaiseksi massaksi. Kermavaahto vatkataan löysähköksi vaahdoksi. Kiehuvaan veteen liotettu liivate kaadetaan ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen, minkä jälkeen kermavaahto käännellään varovasti mukaan. Vähän kun sekoittaa, tuloksena tulee tasaista massaa höttöisen kermavaahdon sijasta.

Täyte levitetään ripeästi vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta nätiksi, niin kuorrute asettuu aloilleen mukavammin. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti vähintään.

Kuorrute tehdään liuottamalla liivate kahteen ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kun liivate on sulanut, mangosose lisätään mukaan ja sekoitetaan tasaiseksi. Kuorrutus kaadetaan kakun päälle, levitetään tasaiseksi ja hyydytetään kylmässä noin puolen tunnin ajan. Yksi 135 g Semper-mangosose osoittautui liian pieneksi annokseksi, seuraavalla kerralla laitan kaksi, ellen sitten löydä sopivaa vähän isomman kokoista purkkia joltain muulta valmistajalta.

Kun kakku on hyytynyt, varovainen pyöräytys veitsellä reunoja pitkin irrottaa kakun vuoasta, jonka jälkeen renkaan voi poistaa. Kas, kakku on valmis! Koristelussa voi käyttää luovuutta, tai tarjota sellaisenaan.

14 kommenttia

  1. Heippa!
    Pitihän mun tulla heti katsomaan millaiset arvostelut sain kakusta ;o) Kivaa että kokeilit ohjetta! =)

  2. Oli hyvää, jopa tälläinen juustokakkujen ekspertti oli innoissaan yksinkertaisesta maukkaasta ohjeesta.

  3. oli erittäin maukasta, vaikka olenki kokeillut monia eri makuisia ja näköisiä juustokakkuja, perhe sanoi että tämä on kaikista paras. =)

  4. Oli hyvää, ja resepti oli helppo. Ehdottomasti juustokakkujen aatelia. 🙂

  5. Todella hyvä ja maukas kakku! Kiitos paljon ohjeesta! Olen parikin kertaa tehnyt ja teen todellakin monta kertaa uudestaan!! Kiitos vielä kerran! 😀

  6. Aivan taivaallinen Juustokakku! kiitos ohjeesta ja hyvää uuttavuotta 2009. 😀

  7. JA ihanaa kakussa on että siitä saa nopeasti gluteenittoman keksiä vaihtamalla. Eroa ei huomaa. Kummityttö tykkää, hänellä kun on keliakia ja muna-allergia 🙂

  8. Oli tosi ihanaa kaikki kokeilkaa laitettiin mun lapsen synttäreille kaikki tykkäsi ja pyysivät lisää!!!!!!!!!!!!

  9. Hyvä resepti, käytän seuraavilla muutoksilla:
    – Keksejä riittää 100g.
    – Täytteen ja kuorrutuksen määrät voi tuplata.
    – Puristetaan mehu kahdesta sitruunasta.

  10. Mites tota kun tein tollasta kakkua ja hyvää tuli, mutta kun kakku oli jähmettyny kunnolla siiihen tuli ilmeisesti liivatelehdistä ”matoja”. Onko kellään käynyt vastaavasti? Mikä neuvoksi?!!

  11. Tein kakun, hyvää tuli, mutta tosiaan pitäis olla tupla-annos täytettä, samoin mangopäällistä.
    Murupohja nousi vähän reunoille ja täyte tuskin näkyi. Pienemmässä vuoassa olisi tullut paksumpi.
    Kakku oli raikas sitruunan ansiosta, laitoin sitä varmaan tuplasti.
    Roopelle: minullekin on joskus tullut noita ”matoja”. Luulen että liivateseos on päässyt liikaa jähmettymään. Myös nopea vatkaus lisättäessä on tärkeää.

  12. Tällä ohjeella ollaan monet juustokakut vuosien varrella herkuteltu. Sittemmin vegaaniruokavalioon siirtyneenä ohje on ollut tosi helppo kääntää vegaaniksikin.

Kommentointi ei ole käytössä.