Ymmärrämme kirjastoa, osa 2

Viikon riemuidiootti Aamulehden tekstarimielipiteissä:

Kirjastoala valittaa pientä palkkaa, mutta eipä se työviikkokaan rasita: neljänä päivänä 6 tuntia ja perjantaina 4!

Jepjep. Jos lähikirjasto on perjantaina auki klo 11-15, niin työntekijät saapuvat paikalle 10.55, avaavat ovet, palvelevat asiakkaat ja poistuvat ovet suljettuaan 15.05. Just joo.

Kirjathan lentävät itsestään hyllylle, varauslaput tehdään taikapaperista joka itsestään osaa mennä kuoreen ja postittaa itsensä oikealle ihmiselle, lentävällä matolla kulkeva koulutettu apina poimii varatut kirjat hyllystä (vieläpä siten, että kaupungin toisella laidalla hyllyssä oleva kirja on hyvinkin seuraavana aamuna oikeassa kirjastossa varaajansa haettavissa) ja aikakauslehtien järjestäminen paikoilleen on sitten varmaan hyvin opetettujen kuuttien puuhaa.

Koska kirjastossahan ei ole mitään muuta työtä kuin se, minkä asiakas siinä tiskillä asioidessaan näkee. Kirjaston henkilökuntaahan ei muuhun tarvita. Eihän?

Ihan noin niin kuin vastaisen varalle: kirjastoissa kyllä tehdään luultavasti ihan tavallista virastotyöaikaa; sitä tehtävää kun aika paljon silloinkin kun kirjasto ei ole auki asiakkaille…

2 kommenttia

  1. Hohhoijaa. No, samalla logiikalla kyllä sitten Metson työntekijöiden pitäisi saada melkoisia ylityökorvauksia: Esimerkiksi tällä viikolla viitenä päivänä 101/2 tuntia ja lauantainakin vielä 51/2. Mitenköhän tekstarin lähettäjä tämän sitten selittäisi?

  2. Kiitos riemastuttavasta kirjoituksesta! Kirjaston vakioasiakkaana harmittaa, että ihmiset suhtautuvat kuten tuo tekstarikommentoija.
    PS. Muistelen joitain vuosia sitten kehuneeni nettisivujasi, ja nyt pitkän tauon jälkeen huomaan, että taso on pysynyt hyvänä. Hyvää syksyä.

Kommentointi ei ole käytössä.