Kirjavinkit

kirjoja

Kirjavinkit on edelleen lisätyövoiman tarpeessa. Ei haittaisi ollenkaan saada joukkoon vaikkapa parikin aktiivista vinkinkirjoittajaa. Mahtaisikohan tämän blogin lukijoiden joukossa olla kiinnostuneita?

Kirjavinkkien kirjoittaminenhan on sinänsä aika yksinkertaista puuhaa. Mitään syvällisiä kirjallisuusanalyysejä ei kaivata, vaan lyhyitä parin-kolmen kappaleen kehujuttuja, jotka eivät paljasta juonta liikaa vaan sopivasti, siten että kehuttu kirja alkaa kiinnostaa.

Parasta olisi, jos uudet vinkkaajat erottuisivat kirjamaultaan Kirjavinkkien nykylinjasta. Minun kirjamakunihan vinkkejä tätä nykyä hallitsee ja kun toiseksi eniten vinkkejä kirjoittava Laurakin harrastaa fantasialinjaa, Kirjavinkeissä on vähänlaisesti vaihtelua.

Mitään ihmeempiä vaatimuksia hommassa ei ole. Tekniikkapuoli on helppoa ja siinä saa apua sen verran kuin tarvitsee. Olisi tietysti kiva, jos juttujen kieliasu olisi korjailematta suhtkoht siistiä. Muutoin avainkriteerinä on tietty aktiivisuus. Mitään minimimääriä ei ole (mutta sanottakoon, että aktiivista lukijaa haen), mutta säännöllisyys on hyve. Lisäkirjoittajien haalimisen perimmäinen tarkoitushan on saada sivut päivittymään useammin ja vinkkien määrä kasvuun.

Jos homma kiinnostaa, laita näytteeksi yksi kirjavinkki sähköpostilla osoitteeseen msaari@iki.fi. Rahaahan tästä ei makseta, mutta vinkkien kirjoittaminen on mukavaa: on hauskaa katsella myöhemmin, mitä kaikkea on tullut luettua.