Italialaiseen tapaan

ruokaa

Tänään oli yllättävän italialainen ruokapäivä. Lounaaksi tein tämänhetkistä suosikkivariaatiotani carbonarasta: paketti pekonia käristetään huolella ja sekoitetaan tagliatelleen ja joukkoon lisätään ruokakermapurkillisesta, kananmunasta ja pastajuustosta sekoitettu tahna. Sekoitetaan, ja tarjoillaan mustapippurin ja lisäjuuston kanssa. Helppo ja hyvä.

Iltapalaksi sitten lämmintä leipää. Voileipägrilli tuntuu turhuudelta, mutta meillä se on nauttinut vuosien ajan säännöllistä, jos nyt ei päivittäistä tai edes viikoittaista käyttöä. Johanna keksi luksusversion, jossa leipien väliin sijoitetaan ketsupin lisäksi mozzarellaa ja tomaattisiivuja (ja italialaisen ruoan pyhä kolmiyhteys täydentyy basilikaa sisältävällä pizzamausteella – kas kun muuten Italian lipun värit sopivat näihin perusaineksiin; lipun alkuperä on kuitenkin toinen, niin maukkaalta kuin tämä selitys kuulostaakin). Erinomaista, kertakaikkiaan.

2 kommenttia

  1. Voileipägrilli on kiva laite, mutta meillä sen käyttö on jäänyt vähäiseksi koska grillin puhdistaminen on infernaalista hommaa. Ehkä meillä on huono malli tai sitten kyse on vain laiskuudesta…

  2. Meillä lienee sieltä halvemmasta päästä mallistoa (kun ei ole edes virtakytkintä), mutta kyllä sen ihan kohtuukevyellä vaivalla puhdistaa. Tai ainakin riittävän kevyellä, että laitetta jaksaa käyttää..

Kommentointi ei ole käytössä.