Muistia ja bisnestä

tietokoneet

Internet on kuluttajan kaveri. Kyselin paikalliselta Apple-jälleenmyyjältä lisämuistia PowerBookiin. Olisivat myyneet kyllä, mutta kun kysyin, että mitenkäs on asennuksen laita, ilmoittivat, että se on kuulkaas helppo homma tehdä itse ja jos haluat, että me hoidamme, se maksaa 15 euroa.

Nyt sitten se kullanarvoinen kysymys: jos asennus kerran on helppo juttu, niin miksi maksaisin 220 euroa muisteista, jotka voin näemmä tilata Englannista noin 180 eurolla tai Yhdysvalloista noin 120 eurolla (plus verot)? Joten kiitos vaan vinkistä.

Toki veroeurojen päätyminen osin kotimaahan ja osin Tampereelle on yksi syy tukea paikallista (toisaalta, Yhdysvalloista tilattaessa joutuu ostoksestaan kuitenkin maksamaan arvonlisäveron kotimaahan), mutta tuollaisella hintaerolla taidan sittenkin sortua halvempaan vaihtoehtoon. Silläkin uhalla että hermot menee asennustöissä (kuten Johanna ystävällisesti ennusti). Muistit on sentään suunniteltu vaihdettaviksi, toisin kuin iPodin akku.

2 kommenttia

  1. Muistien hinnat ovat aika mielenkiintoisia. Omalla hankintalistalla on kampoja vanhaan mutta edelleen hyvin palvelevaan PowerPC G5:seen. Apple-jälleenmyyjä puhui 100 eurosta per giga, mutta (jollen aivan väärin katsonut) jo kotoinen verkkokauppa.com myy 2GB pakettia 99,90.

  2. Kai kuitenkin tilaat jostain muualta kuin SteveShopista, muistien hinnat siellä on aivan käsittämättömiä.

Kommentointi ei ole käytössä.