Virtapankki ja Thatchers

ruokaa

Kävimme vapaapäivän kunniaksi syömässä ulkona. Kohteeksi valikoitui Virtapankki, joka vaikutti kaikinpuolin lupaavalta. Ei tarvinnut pettyä! Virtapankki on hyvä. Lauantaina iltapäivästä terassi oli täynnä, mutta ravintolan puolella oli rauhallista. Pöytä järjestyi ongelmitta, vaikka varausta ei ollutkaan. Palvelukin oli oikein miellyttävää.

Virtapankin teemana on raha, enkä ole missään muualla nähnyt tällaista pelkästään pinnallista teemaa toteutettuna näin viimeisen päälle. Kenties tyylikkäin yksityiskohta oli ravintolasalin seinälle maalattu kuva vanhasta 20 markan setelistä – siinähän on kuvattuna tamperelaista koskimaisemaa aivan ravintolan naapurista. Pankkiteema on kaikinpuolin erittäin läpitunkeva: ruokalistalta löytyvät niin alkusijoitukset, pääsijoitukset kuin loppusijoitukset. Kassalippaat ovat pikkunälkää paikkaavia annoksia, jotka tarjoillaan todellakin kassalippaasta. Ruokalistakin on setelipaperin kaltaista paperia…

Melkoista, ja on noissa ollut miettimistä. Me söimme Virtapankin riskirahaston kahdelle sijoittajalle. Annoksessa oli härän ulkofileetä, pariloitua kanaa, lihapullia, belgianperunoita, punaviinikastiketta, tomaattihilloketta, ceasarsalaattia ja ananasta. Oikein maukas setti siis ja juuri sopivan kokoinen kahdelle.

Jälkiruokien kohdalla joku on saanut hyvän idean: listalta löytyy viisi erilaista jälkiruokaa á 2,5 euroa ja kympillä saa kaikki. Otimme luonnollisesti koko setin: suklaamarkiisia, passion-pannacottaa, karamellisoitua ananasta, jäätelöä ja sorbettia. Jälleen kerran erittäin hyvää ja erittäin sopiva määrä kahdelle.

Virtapankkia on helppo suositella: hyvät ruoat, sopiva hintataso (meillä taisi mennä noin 60 euroa kahdelta) ja hauska teema. Ruokalista on vähän rajallinen, joten ihan jokainen ei välttämättä löydä herkkuruokaansa listalta ja usein käydessä valikoiman rajat tulisivat luultavasti vastaan, mutta satunnaiseen käyttöön Virtapankki sopii hyvin.

Ruoan kanssa join Thatchersin Katy-siideriä. Alunperin ruotsalaisista Katy-omenoista tehty yhden lajin siideri oli varsin maukas tuttavuus. Vähän tuhti annos, 7,4 % ja puoli litraa, mutta hyvä siitä huolimatta. Aika raikas ja kuiva. Ensi kerralla taidan silti kokeilla jotain toista Thatchersin siideriä Virtapankin valikoimista.