Windows XP -kone Airport Express -verkkoon

tietokoneet

Törmäsin tällaiseen kriittiseen tekniikkapulmaan, jonka ratkaisu täytyy dokumentoida jälkipolville. Hommasin Windows XP:llä varustetun kannettavan – ei muuten, mutta kun työjuttuihin tarvitsee välillä Windowsia. Ongelmaksi tuli saada Windows-kone kiinni Airport Extremen kautta jaettuun verkkoyhteyteen. Tulosta ei tullut, vaikka kuinka kokeilin…

Tänään sain asian vihdoin ratkaistua. Yleensä näissä kai on salauksesta kyse. Siinä on vaaranpaikkoja: Windows XP ei oikein täysin tue WPA2-salausta, Apple tuottaa ”selkokielisistä” salasanoista erilaisia heksakoodeja WEP-salauksessa, niin edelleen. Tässä oli muualla ongelma, kun kone ei päässyt edes salaamattomaan verkkoon.

Verkko siis löytyi ja siihen sai yhteyden, mutta sitten tuli vain ”Acquiring Network Address” tai ”Renewing your IP address” eikä mitään tulosta. Kiusallinen ongelma! Ratkaisu oli kuitenkin yllättävän helppo ja löytyi oikeastaan Applen ohjeiden avulla. Koneeseen oli valmiiksi asennettu (kiitos Villelle vaan) Comodon palomuuri. Laitoin hetkeksi palomuuriin miehenmentävän kolon eli käskin sen sallia kaikenlaisen liikenteen. Kas vain kun löytyi IP-osoite. Sitten vain palomuuri taas pitäväksi ja yhteys toimii turvallisesti. Näppärää.