Helppo lasagne

ruokaa

Kotikokki.net:istä löytyi lasagne tuorepastasta. Se onkin erinomainen resepti, joka onnistuu myös kuivista lasagnelevyistä (tuorepastalasagnea ei ihan joka kaupasta löydy). Tämä on helpoin koskaan tekemäni lasagne ja kaikinpuolin erinomainen. Tässä hieman muokattu versio, joka on todellakin todella helppo lasagne:

 • paketti lasagnelevyjä (n. 14 kpl)
 • 400, 600 tai 700 g jauhelihaa (millainen paketti nyt löytyy, kuinka paljon lihaa tekee mieli)
 • 2 sipulia
 • valkosipulia muutama kynsi maun mukaan
 • 2 tl mustapippuria (tai vähemmän)
 • 2 tl valkopippuria (tai vähemmän, näillä mitoilla tulee aika mausteinen)
 • 3 rkl paprikajauhetta
 • 500 g paseerattua tomaattia
 • purkki yrttimaustettua tomaattimurskaa
 • 5-6 dl maitoa
 • 250 g emmental-juustoraastetta
 • 3 rkl oreganoa

Ruskista kasarissa tai isossa paistinpannussa jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Mausta pippureilla oman maun mukaan. Lisää paseerattu tomaatti ja tomaattimurska. Vähän vettäkin voi laittaa (itse huuhdoin tomaattipurkeista loput vedellä, siinä sivussa tulee joku desi-pari vettä mukaan). Heitä sekaan paprika, maito, noin puolet juustoraasteesta ja lopuksi oregano.

Sitten vain levyt ja kastike vuokaan. Me käytämme isoa lasagnevuokaa, johon laitan noin 4-6 levyä kerrokseen. Kerroksia tulee tästä neljä, soosia siis alle, joka väliin ja päälle. Viimeisen kastikekerroksen päälle tulee loput juustoraasteesta, sitten vain koko setti uuniin 175-200 asteeseen noin 45-50 minuutiksi. Kas kun tulee hyvä, ja todella pienellä vaivalla.

1 kommentti

 1. oli kyllä todella helppo tehdä ja oli ihan loistavaa!!!

Kommentointi ei ole käytössä.