Arwoitus: Vankila (Kuopio)

Pakohuone

Olet joutunut vankilaan istumaan elinkautista, vaikka olet viaton. Joku onneksi uskoo sinuun – ystävällinen vanginvartija on jättänyt sinulle tunnin aikaa paeta.

  • Mitä: Vankila Arwoituksella
  • Milloin: ma 9.7.2018
  • Kenen kanssa: lapset
  • Tulos: ulos ajassa 48.39, noin neljä vihjettä
  • Arvio: Hyvä perushuone

Kuopion reissulla oli helppo ottaa Arwoitus pelilistalle, näitä kun ei muualta löydy ja toimipistekin on junamatkailijalle tavattoman kätevästi rautatieaseman kellarissa. Paikalle löytäminen on siis vaivatonta.

Vankila on sisustukseltaan hyvin karu huone: tästä vankisellistä tekee mieli paeta. Vähän ihmetytti huoneen nurkkaa täyttävä vanha maatalousrompe, mutta noin yleensä ottaen sisustus on kolkkoa, pelkistettyä ja teemaan sopivaa.

Pulmapuoli oli enimmäkseen koodien jahtaamista numerolukkoihin. Muutama ihan ovela juttu ja jälleen kerran tiimin kompastuskiveksi osoittautui perinpohjaisuuden puute. Jos jutussa X tehdään asiat 1 ja 2, loogisesti seuraavat asiat 3 ja 4 kannattaa tehdä myös.

Vihjeisiin piti siis turvautua, muutaman kerran peli vain pysähtyi kun emme keksineet mistä askeettisessa huoneessa piti jatkoa irrottaa. Lisäksi parissa kohtaa arvuuttajan aivoituksien lukeminen ei vain onnistunut: yhtä numeroihin ja laskutoimituksiin perustuvaa juttua esimerkiksi yritimme sitkeästi väärin päin, se kun tuntui loogisemmalta niin.

Vihjepuoli on täällä hoidettu vihjenapilla, jota painamalla sai vihjeen. Nappia saattoi käyttää korkeintaan viiden minuutin välein. Taisi yksi pieni vihje tulla ihan oma-aloitteisestikin. Yleisesti ottaen vihjeet olivat hyviä ja ohjasivat sopivasti eteenpäin.

Saimme huoneeseen pienen lisähaasteenkin, kun vaikutimme sopivan kokeneilta. Tavallisesti lisähaaste otetaan peliin, kun pelaajia on enemmän, jotta huoneessa riittäisi enemmän tekemistä. Vankilaanhan mahtuu jopa seitsemän pelaajaa. Selvisimme tästä lisähaasteesta siivosti, se oli pieni lisäkiekura matkalla. Huoneen läpäisyprosentti on kuulemma noin 50 %.

Meitä palveli arvuuttajista Kati. Palvelu oli ystävällistä alusta loppuun. Erityinen kiitos tulee hinnoittelupolitiikasta: tavallisesti lapsista saa pienen alennuksen, mutta Arwoituksella yhdeksänvuotiaasta ei otettu maksua ollenkaan ja 12-vuotiaasta sai alennusta. Kokonaishinta oli siis erittäin kohtuullinen 57 euroa.

Arwoitus: Vankila