Hämmennys: Päiväkerho (Kuopio)

Pakohuone

Kuopiolaisesta päiväkerhosta katosi pari kerhotätiä mystisesti. Satutte ohikulkiessanne näkemään, kuinka kyseiseen kerhotilaan – jonka piti olla visusti lukittuna – vilahtaa joku ja suuntaatte perään. Kun pääsette sisälle, ovi takananne onkin lukossa. Mitä on tapahtunut?

  • Mitä: Hämmennyksen Päiväkerho
  • Milloin: ti 10.7.2018
  • Kenen kanssa: lapset
  • Tulos: ulos 35 minuutissa parilla pienellä avulla, ennätysaika!
  • Arvio: Paras pelaamani huone tähän asti

Hämmennys on uusi tulokas Kuopion pakohuoneskenessä. Huonetta on värkätty puolitoista vuotta ja se avataan virallisesti piakkoin. Nyt heinäkuun ajan huone on ollut betatestauksessa ja kun tarpeeksi pommitin viestillä, meidän Kuopion-matkaamme sopiva aamuaika järjestyi kuin järjestyikin. Hyvityksenä säädön määrästä pääsimme testaamaan huoneen ilmaiseksi. Tästä joustavuudesta iso käsi huoneen pyörittäjälle!

Päiväkerhoteema on poikkeuksellinen, mutta eipä tämä muutenkaan ihan tavallinen huone ole. Huonetta mainostetaan toisen sukupolven huoneena ja siltä se kyllä tuntui, verrattuna muihin pelaamiini huoneisiin. Huoneesta löytyy vain pari lukkoa, muuten huone etenee luukkuja ja ovia avaten vähän erilaisella menettelyllä. Käytännössä ero lukkoihin ei ole suurensuuri, mutta menetelmä on kuitenkin hauska ja teemaan sopivan värikäs.

Huoneeseen on muutenkin rakenneltu kerrassaan hauskoja vimpaimia. Yhden kanssa oli vähän teknistä häikkää ja huoneenpitäjän piti tulla auttamaan meitä hieman sen kanssa, mutta ongelma saattoi johtua meistäkin. Joka tapauksessa se hoidettiin nopeasti ja tyylikkäästi. Työn jälki on kautta linjan erinomaista, hommasta paistaa kaikkiaan intohimo tekemiseen. Puzzletohtori on kuulemma aloittanut ihan nollasta, mitä tulee elektroniikan, ohjelmoinnin ja sensellaisen osaamiseen, ja sitä on vaikea uskoa, kun katselee lopputulosta.

Huoneesta löytyy myös bonustehtävä, jonka voi pelin aikana ohittaa. Siihen saa sitten palata, jos varsinaisen huoneen ratkaisemisen jälkeen jää aikaa. Tämä oli mukava lisä.

Tilat ovat melko vaatimattomat, kerrostalon kerhohuoneeseen rakennettu huone on ihan näppärän kokoinen, mutta oheistiloja ei ole. Täällä ei pidetä firmatilaisuuksia tai järjestetä haastekisoja. Jos vastaanottokokemus vain hoidetaan hyvin, pelaaminen lienee sittenkin miellyttävä kokemus. Tarina on tosin melko kevyt, eli immersiivisten juonien ystäville Päiväkerho ei ole paras mahdollinen huone.

Testitiimimme tykkäsi tästä huoneesta tosi paljon. Asiaa edisti toki huipputuloksemme, joka hämmästytti huoneenpitäjääkin, mutta kokemus oli vain tosi hyvä: suoritus eteni tasaisesti, mikään ei jumittanut ja huoneesta saatiin monta vau-efektiä, joista jokainen olisi yksinään nostanut huoneen huomionarvoiseksi kokemukseksi. Kaikki ne yhteensä – Päiväkerho on helposti paras huone, jossa olen käynyt tähän mennessä.

Hämmennys: Päiväkerho

2 kommenttia

  1. Moi! Itsekin lasten kanssa pakohuoneita kierrelleenä kiinnostaa miten Hämmennys lapsiin suhtautui? Huippuajan olette tehneet☺️

  2. Katja, oikein hyvä oli vastaanotto, kuten tähän asti kyllä kaikkialla muuallakin on ollut.

Kommentointi ei ole käytössä.