Klementiinikakku

ruokaa

Rick Steinin klementiinikakku tuli vastaan Facebookissa. Idea klementiinikakusta jäi hautumaan ja päätyi sitten testattavaksi, kunhan ensin olin harkinnut Nigella Lawsonin kakkua, joka on toinen tunnettu klementiinikakku ja aika samankaltainen kuin tämä. Palasin sitten kuitenkin alkuperäiseen.

Ainekset:

  • 2 klementiiniä (noin 200 grammaa)
  • 4 isoa munaa
  • ison sitruunan raastettu kuori
  • 160 g tomusokeria
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 175 g mantelijauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta

Pese klementiinit huolella ja keitä niitä kattilassa puolisen tuntia miedolla lämmöllä. Kun klementiinit ovat sopivan pehmeitä, anna niiden jäähtyä hetki ja poista sitten karat ja siemenet. Soseuta klementiinit tehosekoittimella tahnaksi kuorineen.

Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Vatkaa munat, tomusokeri ja sitruunankuori vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää oliiviöljy ja vatkaa, kunnes öljy on sekoittunut joukkoon hyvin. Sekoita joukkoon klementiinitahna ja taittele sitten mukaan mantelijauho, johon olet sekoittanut leivinjauheen.

Kaada voideltuun 20–22 cm irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Mehu:

  • ison sitruunan mehu
  • 15 g tomusokeria

Kun kakku on valmis ja jäähtymässä, laita sitruunamehu ja tomusokeri kattilaan ja lämmitä, kunnes tomusokeri on täysin liuennut mehuun. Töki kakkuun paljon pieniä reikiä (alkuperäinen ohje suosittelee tökkimistyökaluksi keittämätöntä spagettia) ja valuta mehu sitten kakun päälle.

Anna kakun jäähtyä ja mehun imeytyä. Kun kakku on jäähtynyt, sen voi kumota tarjoilulautaselle ja koristella haluamallaan tavalla.

Klementiinikakku