Getaway: Näsinneula (Tampere)

Pakohuone

Näsinneulan laitteet ovat jumissa. Huoltomies on kadonnut mystisesti, avaamiseen on tunti aikaa ja laitteet pitäisi saada kuntoon. Pystyttekö auttamaan?

  • Mitä: Getawayn Näsinneula
  • Milloin: la 15.12.2018
  • Kenen kanssa: lapset
  • Tulos: ulos 45 minuutissa parilla pienellä vihjeellä
  • Arvio: Mukava huone vimpaimien ystäville

Getaway oli tuttu paikka Idmanin piilopirtistä, joten kun lauantai-iltapäivän ratoksi tarvittiin lapsiystävällinen pakohuone, en jaksanut pitkään miettiä vaan buukkasin Näsinneulan ratkottavaksi. Tällä kertaa paikalla oli vähän vilinää, pari ryhmää oli ratkomassa huoneita ja toista ryhmää prepattiin Idmanin piilopirttiä ratkomaan samaan aikaan.

Aikaa meni suunnilleen saman verran kuin Idmanin piilopirtissä, mutta Näsinneula tuntui kyllä helpommalta. Vihjeitäkin tarvittiin vähemmän, parilla pikkuvihjeellä selvittiin (ja toinen niistä varsinkin oli sellainen, joka olisi kyllä pitänyt tajuta itse). Aikaa kuitenkin meni, tässä oli jotenkin vähän hitaampia pulmia.

Tämän huomaa kyllä Getawayn tilastoista, joista saa mukavasti osviittaa heti tiskillä: Näsinneulasta useammat pääsevät ulos, mutta ajat ovat pidemmänpuoleisia. Tekemistä siis riittää. Meitä oli kolme, tila on vähän ahdas, mutta kyllä tässä puuhaa olisi ollut useammallekin.

Ei tosin kovin monelle, koska tämä oli vähän sellainen yksiraiteinen pakohuone, kovin monta juttua ei pystynyt yhtä aikaa ratkomaan. Tämä osaltaan selittää helppoutta – myös Exit-pakohuonepeleistä ne, joissa on selkeämmin yksiraiteinen ratkaisu, ovat helpoimpia.

Näsinneula oli aika vimpainpainotteinen huone. Sellaisesta pitäville sitä on helppo suositella.