Äitiyspakkaus

Eilen haettiin postista äitiyspakkaus. Sepä olikin ihmeellinen laatikko täynnä kaikkea kivaa! Lapsukaisella alkaakin jo olla vaatteita aika lailla, kun lasketaan yhteen äitiyspakkauksen runsas valikoima, omat ostokset ja isovanhemmilta saadut lahjoitukset. Luulisin, että lapsiparan ei tarvitse vaatteitta riekkua.

Äitiyspakkaus on kyllä mainio etu, etenkin uusille vanhemmille. Ei tarvitse liikaa miettiä, mitä kaikkea vauvalla sitten pitää olla, kun pakkaus antaa vähän suuntaviivoja. Se on hyvä, varsinkin kun tuttavapiirissä ei ole vielä muita lapsellisia, joilta saada vinkkejä ja vanhoja vaatteita kierrätykseen.

Oli se vaan melkoinen joulu tuota pakkausta penkoa. KELA muuten kieltäytyi ottamasta kantaa lapsemme sukupuoleen: sinisen tai punaisen tuttipullon sijasta tulikin neutraali vihreä. On sekin, kun jotkut vissiin tuostakin ovat hernettä nenään vetäneet – koko tuttipullon olemassaolo on ilmeisesti loukkaus imetystä kohtaan ja sitten jos väri onkin väärän sukupuolen väri, niin hyi kamala.

Aika huikeaa ajatella, kuinka pian lapsi itse asiassa on täällä.

3 kommenttia

  1. Olen kuullut, että äitiyspakkaus on paljon arvokkaampi jos ottaisi sen rahassa. Oikein mukavaa vauvanodotusta vaan sinne Tampereelle. Sukuun tulee tänä vuonna ainaskin neljä vauvaa.

  2. Tanja sanoo, että pitää sanoa terkkuja ja onnittelut 🙂
    Se pakkaus on ainakin ensimmäisen lapsen kohdalla hyvin arvokas, samat tavarat tulisivat paljon kalliimmiksi ostettuina. Tietysti myös ohjeellinen koko/määrä -arvio on hyvä tietää.
    Meillä tarvittiin ensimmäisenä parina kuukautena aika paljon bodyja kun Tanju hurahti kestovaippoihin, niitä tuli sitten ostettua lisää.
    Se tuttipullo on ihan käyttökelpoinen täysimetyksessäkin, joskus on naisen jonnekin lähdettävä ilman lasta ja voi siitä juottaa vettäkin.

  3. Huomasinpa tästä sitten mulla olleen jonkinlaisen ihme harhaluulon, ettei tuota pakkausta voi saada ennen kuin lapsi on syntynyt. Nyt vasta tajusin kuinka tyhmä ajatus tuo oli.

Kommentointi ei ole käytössä.