Raiding the 20th Century

musiikin kuuntelu

Kuuntelin tuossa kovalevyn kätköistä löytyneen Raiding the 20th Century -koosteen. Alkuperäistä kotisivua ei tälle DJ Foodin tuotokselle ole, mutta tietoa ja kyseinen kooste löytyy vaikkapa Ubuwebistä. Kyseessä on siis hulppea sekoitus 1900-luvun populaarikulttuuria, 60-minuuttinen miksaus leikeltyä musiikkia. Kaikille mash-up-biisien ystäville siis nannaa.

Miksattujen biisien koostamisen lisäksi paketti iskee syvälle juurille, elektroakustisen musiikin alkulähteille. Mielenkiintoinen löytö oli esimerkiksi Alvin Lucierin (Alvin Lucier Wikipediassa) teos I am Sitting in a Room, jossa nauhoitettua puhetta toistetaan ja nauhoitetaan uudestaan ja uudestaan huoneessa, jolloin ääni muuttuu huoneen akustiikan vaikutuksesta. Kosmista. Alkuperäisen äänitteen löytää Ubuwebistä.

Jos olisin DJ riittävän viileällä klubilla, soittaisin koko paketin joskus yhteen putkeen. Historiallisesta ulottuvuudestaan huolimatta se on nimittäin ehdottoman tyylikästä tavaraa noin musiikillisesti, jatkuvaa oivallusten ja iskevien biittien virtaa. Vähän ehkä sarjaa ”musiikkia keskittymishäiriöisille”, mutta sittenkin, kannattaa ehdottomasti tutustua.

2 kommenttia

  1. Huikea taideteos, neljättä kertaa jo kuuntelen. Kiitos vihjeestä!

  2. Onhan noita hienompia musiikillisia kokemuksia kuin tuo ollut, mutta varsin hieno kokoomahan tuo eittämättä on. Sen verran innostuin että rupesin kaivelemaan netistä mash-uppeja. Parhaimmillaan kyllä aikamoista nerokkuutta.
    Tällainenkin löytyi Mikolle: http://www.thisisfauna.com/Lucretia.mp3

Kommentointi ei ole käytössä.