Se on valmis

Toimitin juuri graduni Yliopistopainoon. Ensi viikolla valmis kirja päätyy laitokselle tarkastettavaksi, arvosana selviää sitten joskus. Prosessi on joka tapauksessa potkaistu käyntiin. Nyhjääminen työn parissa on ohi, se on nyt hyvä noin. Kirjoitusvirheitä ei pitäisi olla, vielä vähemmän ajatusvirheitä, ja ulkoasu ja asettelukin näytti olevan ihan kohdallaan. Tässä voisi panikoida ja viimeistellä vielä vaikka kuinka, mutta nyt se on ohi, se kelpaa noin.

Kun opinnotkin ovat muuten kaikinpuolin kohdallaan, kuusivuotiseksi venynyt taival alkaa olla ohi. Tutkinto on periaatteessa kasassa. Opintoja tuskin kertyy tilille enää, mutta papereita ei kyllä vielä voi jo ihan taloudellisista syistä ottaa ulos. Tyytyväisyys valtaa mielen joka tapauksessa.

Kovin suurta painosta gradustani en ottanut, sitä tehdään huikeat kuusi kappaletta. Tuumin, että enemmälle ei taida olla tarvetta. PDF tulee nettijakeluun, sieltä sen saavat ne jotka ihan oikeasti haluavat. Teoksen kohderyhmä on varsin rajattu, joten en ihmettele, mikäli suosio jää pieneksi.

9 kommenttia

 1. Hieno homma! Mitäs tommoinen painatusurakka muuten maksaa? Et siis palauttanut työtäsi sähköisesti? Ihan mielenkiinnosta kyselen, kun itselläkin on vastaava kohta edessä ja yliopistohan maksaa parin kappaleen painatuksen jos työn palauttaa pdf:nä…

 2. Hienoa! Varmasti suuri kivi putosi harteilta, kun urakka alkaa olla ohi. Sitten vain jännittämään arvosanaa. Itsellä gradunpalautuksessa oli selvät ohjeet. Kahtena kappaleena kansitettuna, itse maksat. Ei siis mitään sähköistä palautusta. Taisi olla n. 20 euroa kpl.

 3. Tampereella saa ne vaaditut kolme kappaletta (kaksi laitokselle, yksi kirjastolle) ilmaiseksi, mikäli antaa luvan julkaista PDF:n netissä kirjaston tietokannassa. Ylimääräisistä kappaleista pitää sitten maksaa, hinta on vähän yli kympin kappale.
  Palautin tuon nimenomaan sähköisenä, PDF sujahti yliopistopainolle ja kirjastoon sähköpostilla. Yliopistopaino tulostaa ja toimittaa kirjat laitokselle, ei tarvitse itse tehdä muuta kuin hakea omat kappaleet.
  Ohjeet ovat ainakin Tampereella selkeät.

 4. Hienoa!
  Kuuden vuoden työ on iso urakka.
  Parhaimmat onnitelut Laukaasta.
  A&E

 5. Hieno juttu. Siis yksi etappi elämässä saavutettu. Sitkeys palkitaan aina. Jatkoa seurannee…

 6. Hienoa!
  Onneksi olkoon! Tuntuu varmasti todella mahtavalta.

Kommentointi ei ole käytössä.