Digiboksi

tv ja elokuva

Tallentava digiboksi on kuulkaas näppärä laite. Meillä hankinta tuli ajankohtaiseksi lapsen myötä: kun vuorokausirytmi heilahtaa siihen, että viiden jälkeen herätään ja kahdeksalta mennään nukkumaan, jää iltaisin tv-ohjelmat näkemättä. Vilkastunut tv-sarjakausi olisi tietänyt melkoista videokasettirumbaa ja kamalaa sotkua ohjelmien katsomisen kanssa.

Nyt on helpompaa. Digiboksiin mahtuu useamman viikon ohjelmat, joten mitään kiirettä katsomisessa ei ole. Kuvanlaatu on muikea ja nauhoittaminen jokseenkin helppoa. Käytettävyys nyt on mitä on – kyseessä on selvästi insinöörien ja vain ja ainoastaan insinöörien tekemä laite – mutta sen kestää, vaikka se harmittaakin kalliissa laitteessa (meidän Handaniamme kalliimpi Topfieldin laite on kuulemma tässä suhteessa parempi). No, onneksi se toimii luotettavasti, ainakin tähän asti, sitähän monet valittavat.

Sinänsä en muuten pidä ollenkaan pahana tuota vuorokausirytmin muutosta. Ajatusleikkinä tuota joskus mietinkin, että voisi ryhtyä heräämään neljän-viiden aikaan – ehtisi olemaan pari tuntia tehokas ennen töitä tai koulua. Aamuvarhaisella on mukava olla hereillä.

Nyt tämä toteutuu ihan käytännössä, koska herään viimeistään viiden aikaan pojan levottomuuteen. Poika nukutetaan siinä puoli yhdeksän aikaan, ja silloin on ihan viisasta mennä itsekin nukkumaan, jos haluaa olla aamulla virkeä. Töihinkin ehdin mukavasti seitsemäksi – seitsemästä kolmeen on ihan kiva työpäivä, jää iltaankin aikaa olla perheen parissa. Aamulla olisin kotona verrattain tarpeeton, Johanna nukuttaa pojan yleensä vielä pariksi tunniksi.

Ei siis paha, ja vauvaperheiden pelottavat unettomat yöt ovat onneksi meillä jääneet tähän mennessä vähiin.

3 kommenttia

  1. Tarvisi kai itsekin hommata boxi, hirvittää vaan tuo käyttispuoli. Sen verta mitä olen noita kalliitakin boxeja nähnyt niin eipä hääppöistä ole 🙁 Ajattelinkin, että annan analogiverkon pimahtaa ensi vuonna ja fiilistelen sitten tarviiko digiboxia. Nykyään tulee tv-sarjat hommattua joko suoraan dvd:llä tai sitten katselee jenkkitahtiin. En oikein näe miten jo tuohon tottunut käytäntö muuttuisi. Harmi ettei suomen iTunes myy sitä valikoimaa mikä jenkkilän kaupassa on tv-sarjojen suhteen 😉

  2. Ei ole kokemusta muista (tallentavista) digibokseista ja topfieldistäkin vain kuukauden, mutta kyllä siinäkin on tuota insinöörimäisyyttä käytettävyydessä. Ajastuslista esimerkiksi löytyy oletuksena monen menuvalinnan takaa vasta. TF:n etuna toki on se, että sitä voi päivitellä mieleisemmäksi TAP-ohjelmilla. Kun otti uuden tiedostonkäsittelyn, EPG:n ja paremman kelauksen, niin se alkaa olla jo minulle riittävä. Hintana sitten saa maksaa sen, että eri TAPpien käyttölogiikka ei aina mene yksi yhteen…

Kommentointi ei ole käytössä.