Radioheadin In Rainbows

musiikin kuuntelu

Ostin Radioheadin uuden In Rainbows -levyn. Eilen kauppoihin tullut levy on siitä erikoinen tapaus, että toistaiseksi sitä ei saa kuin netistä mp3-muodossa. Toinen erikoisuus on hinnoittelussa: levystä saa maksaa tasan sen verran kuin haluaa, minimihinta on 1 penny (päälle tulee luottokorttimaksusta noin puolen punnan lisämaksu). Muoks: ilmeisesti levyn saa myös ilmaiseksikin. Enpäs tajunnut edes kokeilla!

Olisi erittäin mielenkiintoista tietää, paljonko ihmiset levystä keskimäärin maksavat. Se kertoo varsin hyvin musiikin arvon. Itse maksoin viitisen euroa eli 3,5 puntaa. Täysihintainen levy olisi jäänyt kauppaan, enkä olisi luultavasti ostanut levyä iTunesista kympillä, mutta tuon viitosen maksan mielelläni, jo kannatusmielessä. Kuvittelisin, että Radiohead tienaa tällä ihan hyvät rahat, eihän bändi saisi perinteisestä cd:stä suurtakaan siivua.

Aamulehdessä levy arvioitiin Radioheadin parhaaksi. Ihan niin korkealle en itse In Rainbowsia arvostaisi, ainakaan vielä, mutta kahden kuuntelun perusteella sanoisin, että kyllä tämä hyvä on – hyvinkin viiden euron arvoinen.

Tällainen hinnoittelu saisi mielestäni yleistyä, varsinkin elektronissa tuotteissa joissa yksittäisellä kappaleella ei ole minkäänlaisia valmistuskustannuksia. Esimerkiksi erilaiset nettisivujen jäsenmaksut sopivat vapaaehtoishinnoitteluun mainiosti: LibraryThingin tulot vain kasvoivat, kun jäsenmaksuihin annettiin käyttäjille liukumavaraa sekä ylös- että alaspäin.

2 kommenttia

  1. Itse taisin maksaa luottikorttimaksuineen vähän päälle 4 puntaa eli kuutisen euroa. Perinteisellä hinnalla myös minulta olisi levy varmaankin jäänyt ostamatta.
    Ärsyttämään jäi mp3-tiedostojen alhainen laatu (160KBps) ja se, ettei tästä kerrottu ennakkotilauksen yhteydessä. Yhtyeen perustelut eivät oikein vakuuta (http://katosblog.com/?p=886).
    Ei yhtyeen paras levy, mutta selkeästi parempi kuin edellinen.

  2. Lienen kuuro – minun korviini 160 KBps ei erotu cd-tasoisesta äänestä. Ei siis nappaa meikäläistä, säästyypähän aikaa tiedostonsiirrossa.

Kommentointi ei ole käytössä.