Tajunnanvirtaa

lautapelit

Olen tavattoman koukussa Tajunnanvirtaa-puzzleen. Puzzle alkaa Paavo Väyrysen kuvasta, johon liittyy joukko sanoja, joista paljastetaan vain kirjainten määrä. Arvailemalla sanoja löytyy ja niistä paljastuu uusia sanoja, jotka yhdistyvät entisiin eri tavoin. Sanoista muodostuu assosiaatioketjuja ja merkitysten verkkoja.

Tehtävä on varsin metka ja aika haastava. Yhteydet voivat olla yllättäviä, mutta jos pystyy löytämään vaikeaan aiheesta toiseen harppaavaan sanaan toisen yhteyden, oikean ratkaisun keksiminen helpottuu. Välillä on niin jumissa ettei uskoisi, sitten ratkeaa hetkessä parikymmentä sanaa. Fantastista! Puzzlen ratkominen on kuin sopivan vaikean ristikon tai piilosanan tekemistä, tässä on vain paljon enemmän ratkottavaa (573 sanaa!).

Oikeastaan kyse on geokätköstä. Ratkomalla sanoja löytää koordinaatteja fyysisiin paikkoihin, joista löytää lisävihjeitä ja lopullisen ratkaisun, ilmeisesti. Ainakin yksi kätkö on Lappeenrannassa, joten taitaapa jäädä käymättä. Tajunnanvirta-geokätkön kotisivu on kuitenkin hyvä paikka aloittaa puzzlen setviminen.

Loppuun vielä varoituksen sana: toiset eivät tätä tajua, mutta joillekin tämä aiheuttaa todella vakavan addiktion ja työkyvyn menetystä. Nimimerkillä 50.6% ratkaistu!

3 kommenttia

  1. Addiktio syntyi kymmenessä minuutissa… Pystyykö tuota jotenkin tallentamaan????

  2. Joo, se tallentaa automaattisesti. Tallennus perustuu cookieihin, joten kun palaa samalla selaimella paikalle, pääsee jatkamaan. En tiedä, onnistuuko jatkaminen toisella selaimella, jos syöttää saman käyttäjätunnuksen, luulisin.

  3. Harmikyllä ei näytä onnistuvan… Huono homma, nytpä sitten jäi puolitiehen.

Kommentointi ei ole käytössä.