Täällä taas

tietokoneet

Melankolia.net oli toista viikkoa pois kuvioista, kiitos ilkeän hakkerin. Hakkeri-isku johti erinäisiin muutoksiin. Lähes kymmenen vuotta kestänyt asiakassuhde Nebulaan päättyi, koska en kokenut saavani kalliille hinnalle vastiketta Nebulan asiakaspalvelusta. Nykyään Melankolia.net:n hotellipalvelut tarjoaa Louhi, jolta saa paremmat ominaisuudet noin puoleen hintaan. Olisi pitänyt muuttaa jo ajat sitten!

Ei Louhikaan täydellinen ole. Movable Type ei suostunut asentumaan, kun vaadittava tietokantamoduuli puuttui. Kyseisen moduulin asentaminen on kuulemma toistaiseksi mahdotonta. Hankalampi homma, kun blogit pitäisi saada pystyyn nyt… Tämän blogin kohdalla tulikin ajankohtaiseksi jonkin aikaa harkittu vaihdos WordPressiin. Se on melko kivuton homma se, hyvä että tuli tehtyä.

Muut blogit tuottivat hieman enemmän päänvaivaa. Lopulta kävi niin, että Menopaussi, Benrope ja Gameblog saivat uuden kodin yhdeltä bisnesdomainiltani, Bluehostin pakettiin kun kuuluu rajattomasti levytilaa, rajattomasti domaineja yhteen webhotelliin, rajattomasti siirtokapasiteettia ja sata MySQL-tietokantaa. Ei siis mikään huono paketti, ainoana vikana Benropen ja Menopaussin kannalta sijainti ulkomailla. Gameblogille sijainti Yhdysvalloissa on oikeastaan vain plussaa, kävijäkunta kun on aika kansainvälistä muutenkin.

Että tässä sitä nyt ollaan. En suosittele tätä kokemusta kenellekään, sen verran hermojariipivää hommaa tämä kaikki on ollut. Katkos veti parhaiten tuottavat affisivunikin pimeäksi, joten rahaa on paitsi palanut uuteen webhotelliin ja domainien järjestelyyn, myös tulopuolikin on kokenut pahan kolauksen. Nyt kaiken pitäisi kuitenkin toimia. Yhtä jos toista vanhassa Melankolia.net:ssä ollutta tavaraa on siirtämättä uuteen. Taitavat jäädä siirtämättäkin. Myös muutama Movable Typellä toiminut blogi on nyt lopullisesti arkistokamaa, eli arkistot näkyvät, mutta eivät päivity enää koskaan.

2 kommenttia

  1. Jaa tää taitaa selittääkin mihin TYRin foorumi on kadonnut ruumishuoneelta.

  2. Joo, TYR-foorumi katosi, eikä palaa. Toimitan tietokannan Arille, jos joku muu haluaa kokeilla ruumiiden nostamista kuolleista.

Kommentointi ei ole käytössä.