Mysteeri: Siirin piina (Tampere)

Pakohuone

Joululahjaksi annettu Mysteeri-lahjakortti tuotti mukavan pakohuonereissun, kun hiukan odotusten mukaisesti pääsin kolmanneksi porukkaan ratkomaan Siirin piinaa Tampereen Mysteerille.

  • Mitä: Siirin piina Tampereen Mysteerissä
  • Milloin: la 26.5.2018
  • Kenen kanssa: Team Ostrov eli Ville ja Kati
  • Tulos: ulos ajassa 32.47 ilman vihjeitä, neljänneksi paras aika
  • Arvio: kannattaa käydä

Siirin piina on Mysteerin vanhin huone, jota on kuulemma käynyt pelaamassa yli 1300 tiimiä vuosien varrella. Sitä makeampaa olikin tehdä neljänneksi paras aika tähän mennessä. Ennätysajasta ei jääty kuin vajaa kolme minuuttia.

Kolme oli aika lailla maksimimäärä pelaajia tähän peliin, sen verran pienessä opiskelijayksiössä Siiri asuu. Isommalla porukalla tulisi jo ahdasta. Nyt mahduttiin ihan mukavasti ja saatiin hyvin ratkottua pulmia: kaikille riitti hyvin tilaa etsiä, tutkia ja penkoa.

Aika peruskuvioita Siirin pulmat olivat,  joten ratkominenkin sujui joutuisasti. Mukana oli kuitenkin useampi sopivan oivaltava pulma, joiden ratkaisemisesta jäi hyvä mieli.

Joukkueen vihjetoiveet huomioitiin hyvin: sovimme, että pyydämme itse vihjeet, mutta meille saa ehdottaa vihjeen ottamista, jos näyttää että jumittaa. Se on mielestäni  paras linja. Tällä kertaa vihjeitä ei tarvittu, vaan huone eteni tasaisen varmaa tahtia.

Kalustus oli melko yksinkertaista, mutta kokonaisuus oli mielestäni aivan riittävän hyvin tehty ja Mysteerin huoneiden tapaan mukana oli pieni mysteerinpoikanen ratkottavasti varsinaisten pulmien lisäksi. Tähän kysymykseen saatiin myös vastaus, ilman suurempaa vaivannäköä.

Wihtorin vintin ja Siirin piinan perusteella aion kyllä käydä pelaamassa enemmänkin Mysteerin huoneita. Kehuivat Amurin noitaa vaikeaksi, joten ehkäpä Team Ostrov iskee siihen seuraavaksi. (Päivitys 8.7.2018: Amurin noita on käyty ratkaisemassa.)

Siirin piina